0 0

Amateur fietsen in Estland

Huur een fiets in Estland!

Estland is een ideale locatie voor amateurs, want het is erg klein, weinig verkeer en de wegen zijn vlak. Het heeft veel te bieden voor degene die dit land bezoeken: kleine romantische steden, rustige bossen, pittoreske meren en ook vele mooie stranden. Zoals je je al wel voor kunt stellen, is fietsen heel populair hier. Geen wonder dat Eurovelo- een netwerk in heel Europa dat bestaat uit verschillende fietspaden die door verschillende landen gaan- ook door Estland gaat met drie routes.

Dit artikel geeft je een korte beschrijving van deze drie routes, de Eurovelo 10,11 en 13, zodat je deze juweeltjes van Estland kan ontdekken. Het zou zonde zijn als je die zou missen.

 

Estland

Meer, Estland

Eurovelo 10

Deze route loopt langs de gehele kustlijn, van Rusland tot aan de grens van Letland. Daarnaast kan je ook de drie eilanden genaamd Saarema, Muhu en Hiiumaa bezoeken. Als je het leuk vindt, kan je ook de nationale parken bezoeken die je onderweg tegenkomt, zoals Lahemaa National Park. Voor accommodatie, kan je kiezen voor gasthuizen, maar kamperen in het wild wordt ook getolereerd. Als je zin hebt om het avontuur op te zoeken, moet je dit misschien een keer proberen! 😊

Zorg er wel voor dat je je bewust bent van alle regels en dat je voorbereid bent op iedere situatie. Langs de zee fietsen is erg leuk, maar daar kunnen ook verzwarende omstandigheden zijn. De wind kan namelijk heel sterk zijn, waardoor het lastig is om door te trappen, dus ik raad je aan om de weersvoorspellingen eerst goed te checken, om er zeker van te zijn dat je geen windstormen tegenkomt.

 

 

Eurovelo 11

Estland

Romantische fontein in Tartu

Met als vertrekpunt de hoofdstad, vervolgt deze route je reis naar het charmante stadje Tartu. Het is niet alleen het financiële en politieke centrum van het land, maar het is ook de thuisbasis van de oudste universiteit van het land. Mt een bevolking van ongeveer 100.000 inwoners, is het moeilijke om te geloven dat dit de tweede grootste stad in Estland is. Het ligt ongeveer 185 kilometer ten zuidoosten van Tallinn, ik raad je aan om deze route over meerdere dagen te verspreiden. Hoewel het vlak en makkelijk te fietsen is, kan het een lange afstand zijn voor een amateur fietser. Als alternatief, kan je ook delen van de Eurovelo 11 doen, je kan bijvoorbeeld naar één van de nabijgelegen steden of dorpen van Tallinn of Tartu fietsen.

Estland

Universiteit van Tartu

Estland

Oude stad Tallin

Eurovelo 13

Deze route wordt ook wel het Ijzeren Gordijn parcours genoemd, deze route is bijna identiek aan de Eurovelo 10. Het verschil is dat de Eurovelo 13 het Matsalu natuurreservaat kruist in plaats van de eilanden die in de andere route zijn opgenomen.

Het nationaal park van Matsalu is de meest bekende van het land. Zowel de lokale bevolking als de toeristen brengen hier graag hun vrije tijd door met wandelen, vogels kijken en natuurlijk fietsen. Nogmaals, raad ik je aan om deze fietstocht te verdelen over 3 tot 4 dagen, want ook dit is een lange route die ook ongeveer op 150 kilometer van Tallinn ligt. Je kan ook nog stoppen bij de badplaatsen Paldiski, Nõva en Haapsalu.

Estland biedt genoeg fietstochten voor een heel mensenleven. Als je het gevoel hebt dat je moe bent van de drukke steden, de hele tijd haasten en in een lawaaierige omgeving zijn, dan is dit kleine, vredige land zeker de juiste keuze voor jou.

 

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

James Bond

Betti

‘Weet niet welke route ze moet nemen’

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Estland!

Spread the love
0 0