0 0

Wat te doen als je een bezoekje brengt aan Praag!

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en is steeds populairder geworden als bestemming voor een citytrip. Zoals de meeste steden, kan het weken duren om elk klein ding te ontdekken, maar als je maar een paar dagen hebt om Praag te bezoeken, raden we je aan deze plekken te bezoeken!

Oude stadsplein

Voor bijna iedereen begint hun reis naar Praag op het Oude Stadsplein. Het plein, officieel Staroměstské náměstí genoemd, bevindt zich in het oude centrum van Praag. Samen met de Karelsbrug en het kasteel van Praag vormt het de drie meest bezochte plekken in de stad. Het absolute hoogtepunt van het Oude Stadsplein is de beroemde astronomische klok, ook bekend als Orloj. Dit is een middeleeuwse astronomische klok op het oude stadhuis en toont de huidige positie van de hemellichamen. Het onderste deel van de Orloj werkt als een kalender en toont welke dag het vandaag is.

 

Praag

De Astronomische klok

 

Praagse burcht

Dit koninklijke kasteel werd voor het eerst gebouwd in de 9e eeuw en is tegenwoordig het grootste oude kasteelcomplex ter wereld, met een oppervlakte van meer dan zeven voetbalvelden. Er zijn verschillende opties om het kasteel alleen of met een gids te verkennen. Er zijn verschillende soorten toegangskaarten, afhankelijk van welk deel van het kasteel je wilt zien. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, want als je naar binnen wilt, moet je een vorm van ID kunnen tonen!

Karelsbrug

Zoals eerder vermeld, is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Praag de Karelsbrug. De brug werd gebouwd ter vervanging van de Judith-brug, die zwaar werd beschadigd door overstromingen. Koning Karel IV plaatste de eerste steen in 1357 en de brug werd volledig voltooid in 1402. Als je langs de brug loopt, vind je 30 prachtige sculpturen, elk met hun eigen verhaal. De brug is alleen te voet bereikbaar, dus je hoeft zich geen zorgen te maken dat er auto’s voorbij rennen. Dus neem zeker de tijd om de beelden langs de brug te verkennen en te genieten van het mooie uitzicht!

 

Praag

De Karelsbrug is een van de highlights in Praag

 

Kutna Hora

Als je tijd hebt om iets buiten Praag te bezoeken, en je houdt van dingen die een beetje eng zijn, dan moet je Kutna Hora bezoeken. Dit kleine, oude mijnstadje ligt aan de rand van de stad. Naast de prachtige, schilderachtige kerk van St. Barbara vindt je ook een zeer macabere plaats, het Ossuarium van Sedlec. Het Ossuarium van Sedlec is een kleine kapel versierd van vloer tot plafond met menselijke schedels en botten!

Lennon muur

De Lennon-muur, of John Lennon-muur, begon als een gewone, saaie muur. Na de dood van John Lennon in de jaren 1980 werd de muur beschilderd met graffiti geïnspireerd door hem en zijn teksten van The Beatles. Sindsdien is de muur vaak opnieuw geverfd en voorzien van verschillende uitingen van protest tegen lokale of wereldwijde problemen en staat symbool voor liefde, vrede en geluk.

 

Lennon Wall

Neem een foto bij de kleurrijke Lennon muur!

 

Op het eerste gezicht lijkt Praag misschien niet de beste plek om te fietsen. De geplaveide straten, heuvels en oude, smalle straatjes lijken een nachtmerrie te zijn, maar in Praag is dit niet helemaal waar! Praag is een zeer fietsvriendelijke stad en veel inwoners gebruiken het als vervoermiddel. Huur een fiets bij een van onze partners in Praag en ontdek het zelf!

 

Huur een fiets in Praag!

 

Geschreven door Rosanne

Spread the love
0 0