0 0

Aarhus – de Deense stad die je moet bezoeken!

Aarhus is een klein, pittoresk stadje in Denemarken dat niet zo populair is als Kopenhagen, maar dat betekend niet dat deze stad niets te bieden heeft! Het was zelfs de cultuur-hoofdstad van Europa in 2017! Met zo’n erkenning kun je je voorstellen dat de stad zeker een bezoek waard is. De moderne, gezellige sfeer en meerdere attracties zijn enkele voordelen die je krijgt als je er bent. Aarhus is ook erg klein, zodat je de hoogtepunten van de stad in slechts één weekend kunt zien! De perfecte manier om te verkennen is natuurlijk door een fiets te huren!

Architectuur

Aarhus heeft een van de meest indrukwekkende architectuur in heel Denemarken met een mix van moderne gebouwen en traditionele huizen. Enkele van de meest interessante gebouwen zijn de Dokk1 en het Musikhuset. De Dokk1 is een bibliotheek met een zeer minimalistisch ontwerp dat ook veel evenementen en culturele evenementen organiseert. Het Musikhuset is de grootste concertzaal in heel Scandinavië en heeft elk jaar meer dan 1500 evenementen! Een ander indrukwekkend gebouw is de Iceberg – een woongebouw in het havengebied dat de buurt volledig heeft getransformeerd en een nieuwe sfeer heeft gegeven! Neem zeker de tijd in dit gebied om een aantal mooie vakantiefoto’s te maken.

 

Dokk1

De Dokk1 bibliotheek

 

De cultuur

Als je jezelf graag wilt verrijken met culturele activiteiten tijdens het reizen, dan is Aarhus de plek voor jou! Er zijn zoveel musea, kunstgalerijen en culturele locaties dat je zich zeker niet zult vervelen. Als je van moderne kunst houdt, moet je het ARos Aarhus Art Museum bezoeken – een van de grootste musea in Noord-Europa. En als je meer wilt weten over de geschiedenis van Denemarken, kun je naar Den Gamle By gaan. Dit is een openluchtmuseum dat het plattelandsleven uit de jaren 1900 verbeeldt.

Den Gamle By

Ga terug in de tijd en breng een bezoekje aan Den Gamle By

 

De jeugdige sfeer en entertainment

Aarhus lijkt misschien een zeer traditionele Deense stad, maar het heeft een jeugdige sfeer! Het nachtleven is vrij divers, met veel genres en clubs voor mensen van alle leeftijden. Je vindt er ook veel chique cocktailbars, chille pubs en drukke cafés. Dus wat je voorkeur ook is, Aarhus heeft het! De stad organiseert ook een jaarlijks muziekfestival dat je zeker niet mag missen als je begin juni bezoekt. NorthSide is een van de meest populaire evenementen in Denemarken met veel internationale en lokale artiesten uit verschillende muziekgenres. Het festival biedt de perfecte gelegenheid om drie dagen vol muziek, dansen en genieten van de zon door te brengen (als je geluk hebt).

Een andere reden voor de jeugdige sfeer van de stad is dat de bevolking voornamelijk bestaat uit studenten en jonge professionals. Aarhus heeft een van de beste business universiteiten in Europa, dus mensen van over de hele wereld trekken er naartoe voor hun studie. De stad zit vol met hippe plekken en parken waar je jonge mensen kunt zien studeren of gewoon rondhangen met vrienden. Een specifieke plek is het Quartier Latin, dit is de beste plek om de sfeer van de stad te ervaren!

 

Aarhus

Het art museum in Aarhus is zeer populair!

 

De nabijgelegen stranden

Strand is misschien niet het eerste woord dat je te binnen schiet als je aan Denemarken denkt, maar als het weer goed is, kan het strand de perfecte aanvulling zijn op je vakantie! In de zomer heeft Aarhus ongeveer 15 uur daglicht en een constant verfrissende bries die je de perfecte omstandigheden voor een stranddag geeft. Een ander voordeel is de nabijheid, het strand ligt op slechts 10 minuten fietsen! Enkele van de beste stranden die u kunt bezoeken zijn het strand van Bellevue, Den Permanente en het Mariendal-strand.

 

Aarhus

Breng de zonnige dagen door op het strand!

 

 

Ben je al enthousiast om Aarhus op de fiets te verkennen? Zo ja, klik dan op onderstaande knop en begin nu aan je avontuur!

 

Huur een fiets in Aarhus!

Geschreven door Teodora, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0