0 1

Een foodie in Japan: 5 gerechten die je moet proberen in Osaka

Huur een fiets in Osaka!

Bestaande uit vier grote en duizenden kleine eilanden, is Japan een land dat veel te bieden heeft. Er kunnen vele redenen zijn waarom men het land van de rijzende zon zou willen bezoeken. Prachtige heiligdommen, adembenemende bergen en de unieke cultuur zijn slechts enkele van de hoogtepunten die je tijdens jouw reis kunt ervaren. Dit artikel zal echter gericht zijn op de eetcultuur in Osaka en de verschillende gerechten die je kan proberen. Heb je nog geen honger, wacht dan tot je de onderstaande foto’s ziet.

 

Osaka

Sushi

 1, Sushi

Als je uit Europa komt, is de kans groot dat je naar een All You Can Eat-restaurant bent geweest waar je ook sushi gegeten hebt. Je kent waarschijnlijk zelfs de verschillende soorten die je kunt bestellen: maki, nigiri, temaki, uramaki en sashimi. Een ding dat je misschien zou verbazen als je een sushi-bar in Osaka tegenkomt, is het verschil in grootte: sushi in Japan is groter. Bovendien zul je niet echt de speciale sushi zien die je ook in de meeste Europese landen zou tegenkomen, zoals de California Roll. Sushi is een eenvoudig gerecht in Japan, geconsumeerd door mensen die haast hebben.

 

2, Okonomiyaki

Het gerecht is afkomstig uit de regio Kansai, dus Osaka is absoluut de beste plaats om okonomiyaki voor de eerste keer te proberen. Deze ‘Japanse pannenkoek’ werd populair tijdens de Tweede Wereldoorlog vanwege een tekort aan rijst. Er zijn verschillende soorten okonomiyaki, met verschillende ingrediënten zoals inktvis, krab, inktvis, varkensvlees, gehakt of gebakken eieren. Echter, die van Osaka bevat traditioneel alleen spek en kool. Welke versie je ook probeert, je kunt er zeker van zijn dat dit gerecht je een aantal uren vol houdt en je genoeg energie geeft om de stad te ontdekken.

Osaka

Takoyaki


3, Takoyaki

Een ander beroemd gerecht uit Osaka om te proberen zou zijn takoyaki. Het werd voor het eerst populair in de eerste helft van de 20e eeuw en is sindsdien een van het meest geliefde straatvoedsel in Japan. Het is gemaakt van meelbeslag en is gevuld met gepekelde gember, groene ui, octopus of tenkasu ( tempura scraps). Traditioneel worden de ballen gebakken in een ronde gegoten vorm en worden ze typisch geserveerd in kleine bootvormige papieren borden. Ik zou aanraden het als een snack te eten, maar let op, net als okonomiyaki, is dit gerecht ook behoorlijk vullend.

 

4, Ikayaki

Misschien herken je hier een thema: veel van de gerechten eindigen op ‘yaki’. Met recht kun je je afvragen wat dit woord betekent. Het staat gewoon voor gegrild of gefrituurd voedsel. Je zou het het kleine broertje van okonomiyaki kunnen noemen, want dit is ook een gerecht in pannenkoekenstijl. Ikayaki is anders omdat het in de vorm van een crêpe is gemaakt in plaats van in een pannenkoek met open gezicht. Binnenin vind je een vulling van gehakte octopus. Als je een liefhebber bent van zeevruchten en je een snelle maaltijd waardeert, geef deze dan zeker eens een kans.

 

Osaka

Ingrediënten voor Shabu Shabu

5, Shabu Shabu

Hoewel het geen gerecht uit Osaka is, is shabu shabu meer dan alleen eten: het is een ervaring die je niet mag missen. Je kunt het beste genieten met vrienden of familie, want het gaat om het zitten rond een hotpot met sudderend water waarin je verschillende ingrediënten doopt. Dun gesneden rundvlees, wortelen, enokipaddestoelen, kool en veel andere groenten kunnen met deze methode in slechts enkele seconden gaar worden. Consumeer het met witte rijst, op smaak gebracht met sojasaus of ponzu-saus. Reserveer een paar uur om aan deze activiteit te besteden en bereid je voor om verslaafd te raken. Gezien het plezier van het maken van je eigen eten terwijl je tijd doorbrengt met geliefden, is dit zeker een mogelijkheid.

 

 

 

Vanwege alle groenten en magere vis die wordt geconsumeerd door burgers van het land, wordt de Japanse keuken als gezond beschouwd. Wanneer je echter veel eet, zal je veel gerechten tegenkomen die gemaakt zijn met aanzienlijke hoeveelheden olie en / of suiker. Het is dus heel gemakkelijk om calorieën binnen te krijgen terwijl je de vele verschillende Osakan-straatproducten probeert. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing voor je. Huur een fiets en fiets rond om de stad te ontdekken. Je zult niet alleen de calorieën kwijtraken, je zult ook de stad ontdekken vanuit een perspectief die niet veel toeristen zullen ervaren.

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

James Bond

Betti

‘Droomt ervan om Japan weer te bezoeken!’ 

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Osaka!

Spread the love
0 1