0 0

8 redenen om je vakantie op de fiets door te brengen

Huur een fiets via BimBimBikes

Eindelijk, het is zomer! Waar gaat jouw reis heen deze zomer? En nog belangrijker: wat ga je doen als je daar eenmaal bent? Laten we eerlijk zijn en bekennen dat 80% van de vakantie in de meeste gevallen doorgebracht wordt met relaxen en op het strand liggen, om zo de stress van werk, school of universiteit van de afgelopen maanden los te laten. Maar krijgen we werkelijk rust door niets te doen? Misschien is het juist fysiek en mentaal beter voor ons om te ontspannen door te bewegen. Je kunt zo bijvoorbeeld prachtige landschappen van dichtbij zien of over spectaculaire kustwegen racen. Ben je nog niet helemaal klaar om je ligbed aan het zwembad voor eventjes op te geven? Lees dan nog even verder en breng deze vakantie door op een fiets. Daar gaan we!

1# Gun je gedachten wat pauzeStockSnap_DCA049XL5Q

Allereerst, denk je nou echt dat je alle stress van je afspraken met klanten kan vergeten door een weekje achterover te liggen en niets te doen? Goed geprobeerd, maar zo makkelijk kom je er niet vanaf!  Door in onbekende gebieden te fietsen, span je je net genoeg in om je gedachten ergens anders op te brengen. Terwijl je door alle prachtige gebieden en steden racet zal je snel afleiding vinden van alle problemen die je eerder had. Ook zijn er mensen die zeggen dat specifieke aerobics oefeningen, zoals fietsen, het creatieve denkproces bevorderen. Probeer het maar eens!

2# Denk aan je lichaam

Waarschijnlijk één van de meest logische redenen om op de fiets te stappen, is dat het gezond is en je zeker beter zal doen voelen. Met fietsen krijg je genoeg beweging binnen zonder dat je je lichaam te hard moet pushen. Ook al gebruik je alle grote spiergroepen terwijl je fietst, het is nog steeds veel minder stressvol voor je botten en spieren dan andere soorten oefeningen. Je kunt ook zelf bepalen hoe langzaam of snel je gaat, en door deze cardio oefeningen zul je zeker een goede workout beleven.

3# Je zult lekker slapen

Volgens onderzoek van de Stanford University School of Medicine, kan 20 tot 30 minuten bewegen per dag al genoeg zijn om je circadiane ritme weer in het gareel te krijgen. Je zult sneller in slaap vallen en over het algemeen van een veel diepere en langere slaap kunnen genieten. 20 – 30 minuten fietsen per dag wordt waarschijnlijk voor veel van ons moeilijk om in ons dagelijks ritme te krijgen, maar misschien kun je het tijdens je vakantie eens proberen.

4# Verwen je huid

Oké, ik geef toe dat ik het stiekem ook wel fijn vind om goed gebruind te zijn na een strandvakantie. Maar na een paar dagen vol zon, schreeuwt mijn huid normaalgesproken om een pauze. En waarom zou je deze niet-zon tijd niet gebruiken voor een fietstripje? Op een fiets wordt je natuurlijk ook blootgesteld aan UV straling, maar met een goede zonnebrand, een hoed en een frisse wind in je gezicht, is het zeker een verfrissend uitje. Onderzoek heeft ook aangetoond dat lichte beweging helpt om zuurstof en belangrijke voedingsstoffen effectief te verspreiden over je lichaam. En dit betekent weer dat je veel minder tekenen van ouderdom zult vertonen en er dus jonger en gezonder uit zal zien!

vakantie op de fiets

5# Geniet van de tijd met je familie

Vakantietijd is familietijd. Geniet van de quality time samen met al je geliefden en creëer prachtige herinneringen. Maar die prachtige herinneringen maken vraagt wel vaak om een activiteit die iedereen leuk vindt. En dat kan soms nog wel eens moeilijk zijn! Kinderen staan over het algemeen nooit echt te springen om een museumbezoek of lange wandeltocht. Maar, iedereen op de fiets krijgen kan een stuk makkelijker zijn. Zoek een passende fiets voor iedereen en spring op je fiets! En hoe moet het dan met de kleintjes? Geen zorgen, veel van onze partners verhuren bakfietsen, kinderzitjes of kindertrailers zodat je niemand achter hoeft te laten!

6# Verbrand wat calorieën

Als je op vakantie bent, is calorieën tellen wel het laatste wat je wilt doen. Genieten van het geweldige eten en het ontdekken van nieuwe plekjes om te eten is toch veel leuker? Maar zou het niet een mooi bijeffect zijn als je wat van alle bijgegeten calorieën kwijtraakt? Ongeveer een uurtje fietsen met gemiddelde inspanning verbrand ongeveer 650 calorieën. En als je besluit om off road te gaan fietsen met een mountainbike, of een dagje weggaat met de racefiets, dan verbrand je makkelijk nog eens twee keer zoveel! Stel je eens voor hoeveel tijd je zonder schuldgevoel door kan brengen!

7# Het is een goedkoop alternatief

Het is waar de we niet op vakantie zijn om geld te sparen. Maar sommige vakantieactiviteiten zijn net iets over de top en meer duur dan dat je er enig plezier aan beleeft. Soms betaal je zelfs een fortuin om met je familie een uitje te maken waar je je niet een ergere toerist kan voelen. Of je kunt een auto huren, en na het betalen van alle benzine erachter komen dat je eigenlijk een gruwelijk hekel hebt aan de rijgewoonten van de lokale bevolking. Maak van de reis de bestemming door één van onze partners te kiezen die je kwaliteitsfietsen aan kunnen bieden voor zeer schappelijke prijzen.

8# Beloon jezelf

En bovenal, de cocktail die je na afloop van de tocht drinkt, smaakt 100 keer beter na een volle fietsdag dan na een dag liggen. Geloof me, ik heb het zelf geprobeerd! 😉

 

Ben je overtuigd om in ieder geval een deel van je vakantie op de fiets door te brengen? Als je het alleen al met één of twee redenen eens bent, is het al genoeg reden om eens te proberen om op de fiets te springen. Huur gewoon een fiets bij één van onze verhuurpartners en geniet van de dag. Je zult er geen spijt van krijgen! 

Als je je fietsvakantie met ons wil delen, stuur dan een berichtje naar info@bimbimbikes.com of tag ons op Instagram met onderstaande hashtag om een korting te winnen op je volgende verhuur overal op de wereld. We kijken uit naar je foto’s!

Geschreven door Diana.

post social media right size

Huur een fiets via BimBimBikes

Spread the love
0 0