0 0

Top Plekken in Santorini

Santorini is een vulkanisch eiland in de Cycladen-groep van de Griekse eilanden. Het ligt tussen de eilanden Ios en Anafi. Santorini en staat bekend voor zijn dramatische uitzichten, prachtige zonsondergangen vanuit de stad Oia, de stad Thira en zijn eigen actieve vulkaan. Fantastische stranden zijn ook te vinden daar, zoals het strand van Perissa, het zwarte kiezelstrand van Kamari, een wit strand en een rood strand. Ontdek ons met deze sprookjesachtige plek!

Fira

Fira is de hoofdstad van Santorini en is zeker een van de beste plaatsen om te bezoeken op het eiland. Hier krijg je de mogelijkheid om de bekende witte en blauwe huizen te ontdekken. Je kunt ook gezellig langs pittoreske steegjes of enkele chique boetiekjes gaan. Bij de luxehotels zijn de landschapszwembadden te vinden waar je een prachtige view van de Caldera krijgt. Ben je het een beetje zat met rondlopen? Gelukkig kun je een kabelbaan pakken waar je panoramisch gezicht over het eiland krijgt.

Ancient Thera

Ancient Thera zijn de archeologische sights van Santorini.”Thera” was de oude naam van Santorini. In de Middeleeuwen was de naam van het eiland “Santa Irini”, genoemd door Venetianen en is uiteindelijk “Santorini” geworden. Tijdens je bezoek kun je van vele overblijfselen uit de Helleense, Romeinse en Byzantijnse periode beleven. Daarnaast kun je ook de prachtige de tempels, de agora, het theater en het gymnasium ontdeken!

Oia

Zeker een must-see in Santorini! Net als Fira, hier krijg je ook spectaculaire uitzicht van witte huizen en kerken met een blauwe koepel. Dit is ook de beste plek om de zonsondergang te beleven en er zijn honderden toeristen die het elke dag doen. Bovendien, als je een romantisch sfeer wilt ervaren, kun je op je gemak naar de vele bars en restaurants langsgaan.

Amoudi Bay

Amoudi Bay is een klein visserbaai gelegen onder Oia. Het ligt 300 treden onder Oia zelf. Amoudi is het uitzicht op de okerkleurige kliffen en Oia echt prachtig. Er zijn ook een paar leuke tavernes en restaurants aan zee waardoor je van verse visgerechten kunnen genieten. Daarnaast is er een klein strand te vinden daar waar je lekker kan zwemmen

Akrotiri

Deze historisch site is zeker de moeite waard om te bezoeken. Akrotiri is een oude Minoïsche stad verwoest door een vulkaanuitbarsting in 1.613 v.Chr. Daarnaast is het ook een van de belangrijkste sites in de Egeïsche Zee. Hoewel wordt Akrotiri vaak vergeleken met Pompeii, de stad was onbewoond toen de uitbarsting plaatsvond. Hierom, zijn er geen menselijke resten of waardevolle objecten gevonden.

Hopelijk hebben wij jou overtuigd om aankomende zomer een bezoekje te brengen bij Santorini! Kom gezellig bij ons langs tijdens je leuke fietstocht met spectaculaire uitzichten!

Huur een fiets in Santorini!

Gescreven door Andreea, Vertaald door André

Spread the love
0 0