0 0

Huur een fiets en ontdek Bogotá

Bogotá is de hoofdstad van Colombia. Deze stad staat bekend om zijn contrast tussen zijn rijk gebieden en arme delen. Het is een plek waar mensen met diverse culturele achtergronden bij elkaar samen komen. Daarnaast, de overheid investeert in de infrastructuur voor de mensen die graag de stad met fiets willen ontdekken. Hierbij willen wij jou graag inspireren om deze stad te gaan bezoeken!

Ciclovía

Elke zondagochtend en feestdagen zijn bepaalde straten afgesloten voor autoverkeer zodat mensen kunnen gaan hardlopen, skateboarden en fietsen. Dit evenement vindt plaats sinds de jaren 70 en het concept werd door andere Latijn-Amerikaanse landen overgenomen. Omdat de overheid het potentieel ziet om mensen uit alle delen van de stad samen te brengen hebben ze hard in hun fietsinfrastructuur geinvesteerd. Met een 480 km fietspad maakt Bogotá de meest fietsvriendelijke stad van Latijns-Amerika.

Het oude en het nieuwe

Bogotá is een stad van contrasten, met zijn hoge gebouwen naast koloniale kerken, straatkunst en lekkere eten. De fietsweg is bijna 120 km lang en is verdeeld over de belangrijkswegen van Bogotá. Hierom raden we je aan om langs de vlooienmarkten in Usaquén en het centrum van Bogotá te fietsen voor alle kunst en galerij.

La Candelaria

De wijk La Candelaria is een perfecte plek om de historische cultuur van de stad te ervaren. Deze wijk is een centrum vol met musea, neokoloniale gebouwen en spectaculaire straatkunst. Je kan hier namelijk de primaire kathedraal, het goudmuseum en het Lievano paleis vinden. Verder is het zeker leuk om door de smalle straatjes met kleurrijke huizen en barretjes te dwalen.

Cerro de Monserrate

De berg Monserrate biedt een spectaculair uitzicht op het centrum van Bogotá. Om omhoog te gaan, kun je de kabelbaan of treintje nemen. Maar als je met eigen kracht op de berg wilt, kun je in ongeveer 1,5 uur naar boven lopen. Als je eenmaal boven bent, krijg je niet alleen een geweldig mooi uitzicht over de stad, maar ook is het heiligdom van Monserrate hier te vinden. Dit belangrijke witte kerk die in de 17e eeuw werd opgericht is een populair bedevaartsoord. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Deze fantastische stad heeft veel meer te bieden dan wat we hierboven hebben verteld! We hopen dat dit artikel inspiratie oproept om daarheen te gaan en het zelf te ontdekken!

Huur een fiets in Bogotá!

Geschreven door André

Spread the love
0 0