0 0

Top 5 redenen om Costa Rica te bezoeken!

Costa Rica, een land met vol biodiversiteit. Je kan hier veel regenwoud en mooie stranden vinden, met verbazingwekkend vulkanen en bijzondere mangrovebossen. Al deze gebieden ondersteunen een ongelooflijke hoeveelheid wilde dieren, waaronder schattige luiaards tot kleurrijk vogels en blauwe vlinders. Daarnaast biedt het land verschillende avontuurlijke activiteiten zoals regenwoud wandelingen, mountainbiken, en nog meer! Bovendien, de steden bieden pittoreske momenten, geweldige restaurants, en je wordt verwelkomd door super vriendelijke mensen. Er zijn veel te veel dingen te doen en om te zien daar. Breng een bezoekje naar onze top 5 plekken!

San José

Een goed plek om mee te beginnen is in de hoofdstad van het land, San José. Genoemd ter ere Josef van Nazareth, deze stad staat bekend om zijn hoge levenskwaliteit en milieuprestatie. Ook, is deze stad de culturele hub van het land en biedt daarom veel museums, kunstscènes, uitstekende cafés en restaurants.

Arenal

Meer ten noordwesten van San José, in de provincie Alajuela, ligt het indrukwekkend Arenal gebied. Met toegang tot het regenwoud, watervallen, een vulkaan en de grootste meer van het land, maakt dit één van de mooiste plekken om te bezoeken. Het La Fortuna gebied biedt ook de mogelijkheid om dit alles te ervaren door te mountainbiken. Ik zou wel even uitkijken voor apen en luiaards!

Tortuguero Park

Dit nationaal park kan je in de Limón provincie vinden en wordt beschouwd als de Amazon van Costa Rica vanwege de natuurlijke en de hoge biodiversiteit die het heeft. Tussen maar en december maakt dit ook een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. Het is bereikbaar per vliegtuig of boot en vanwege de afgelegen locatie geeft het een avontuurlijk gevoel!

Las Catalinas

Zin om een recent ontwikkeld dorpje die gebaseerd is op principes van gezonde leven, milieuvriendelijkheid en leuk leven te beleven? Dan breng een bezoekje bij Las Catalinas! Gelegen in de Guanacaste provincie, dit dorpje is bedoeld om mensen een nieuwe manier van leven te laten zien. Een leven met verbondenheid met mensen en de natuur. Het biedt niet alleen mooie stranden, maar ook spectaculaire bosheuvels voor uitgebreid mountainbiken!

Caño eiland

Gelegen voor de kust van Drake bay, in de Puntarenas provincie, ga je één van de mooiste eilanden in Costa Rica vinden. Caño eiland is de perfecte locatie voor degenen die opzoek is voor een prachtig onderwateravontuur. Met heldere blauwe water, maakt dit een prima plek om prachtige zeeflora en koraalriffen te zien. Hier vind je ook veel mooie vissen, haaien en zelfs walvissen! Bovendien, wat dit eiland echt geweldig maakt, zijn de pre-Columbiaanse artefacten die hier te vinden is. Echt een aanrader!

Deze fantastische stad heeft veel meer te bieden dan wat we hierboven hebben verteld! We hopen dat dit artikel inspiratie oproept om daarheen te gaan en het zelf te ontdekken!

Huur een fiets in Costa Rica!

Geschreven door André

 

Spread the love
0 0