0 0

Zuid-Moravië – Het land van Kastelen en Wijn

Wij geloven dat Zuid-Moravië de perfecte bestemming is voor je volgende zomervakantie! Er zijn zoveel toeristische attracties te vinden, en regio’s te leren kennen. Dus, kom met ons mee in het ontdekken van Moravië terwijl je aan het genieten bent van de lokale tradities, eten en complexe cultuur.

Moravië is een van de drie Tsjechische landen, samen met Bohemen en Tsjechisch Silezië. Ondanks zijn deze regio’s niet meer als administratieve entiteiten herkend wordt, worden ze nog steeds genoemd in de Tsjechische grondwet en als symbolen worden gezien. Moravië is de op een na grootste en bevolkte regio van Tsjechië, na Bohemen. De grootste stad en de voormalige hoofdstad van Moravië is het prachtige stad Brno. Daarnaast is Moravië ook de trotse ‘eigenaar’ van zeven UNESCO-werelderfgoed plekken. U kunt onze “to-do-lijst” bekijken en hopelijk zal dit je laten inspireren om Moravië te kiezen als volgende reisbestemming.

    1.Wijn proeven

Zuid-Moravië staat bekend als de plek waar om en om verschillende dorpen wijn produceert – een traditie die ze eeuwenlang hebben bewaard. Vervolgens maakt dit mogelijk om privé-wijnproeverijen te boeken in verschillende wijnkelders of wijngaarden. Bovendien, kan je de wijnkelders bezoeken tijdens gerelateerde evenementen die de lokale wijnen promoten.

    2. Fietsen door wijngaarden

Omdat we met plezier fietsen willen promoten, is Moravia natuurlijk de juiste plek om te zijn! Tijdens het fietsen over de verschillende paden, kan je even een pauze nemen en snel wijn proeven in een van de wijngaarden of wijndorpen. Daarom raden wij de fietspaden Palava of Hustopece zeker aan! We kunnen je garanderen dat de wijn samen het een schitterend uitzicht jou zeker niet teleurstellen!

    3.Bezoek Lednice – Valtice Complex

Lednice – Valtice is een cultuurlandschap met prachtige kastelen, romantische gebouwen, tuinen en prachtige vijvers. Het complex neemt je mee terug naar ‘Old England’ en zijn romantische verhalen. Kortom, als je de kastelen gaat bezoeken, komen al je kindersprookjes tot leven samen met de aristocratisch sfeer van die tijd.

    4. Zomerfilmfestival

Als je een filmhebber bent, dan is het Zomerfilmfestival in Uherske Hradiste de perfecte plek om te bezoeken! Het festival speelt verschillende filmgenres op verschillende locaties in de stad. Daarna wordt een feest georganiseerd dat tot de ochtend duurt. Houd er wel rekening mee dat het festival van eind juli tot begin augustus plaatsvindt.

    5. Folklore-evenementen

De folklore-evenementen komen vrij veel voor in Tsjechië en vinden plaats in bijna alle dorpen. De lokale bevolking viert het succesvolle einde van de oogstperiode. De Heilige van de kerk geeft de datum van het evenement aan. Je krijgt een prachtig beeld wanneer je de jongere generatie tijdens de parade traditionele kostuums ziet dragen. Ze genieten van het dansen en lekker samen te zijn tijdens deze evenementen. Mee doen dan maar!

    6. Villa Tugendhat

Villa Tugedhat is een UNESCO-erfgoedvilla in Brno, Zuid-Moravië. Het is een historisch gebouw, maar wel een pioneer in Europese moderne architectuurstijl. Het werd ontworpen door de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe. Met andere woorden, de villa is behoorlijk populair zowel bij de lokale bevolking als de reizigers, dus boek je bezoek tevoren voor een rondleiding!

We hopen dat het ons gelukt is om je interesse te krijgen om Zuid-Moravië te bezoeken aankomende zomerperiode! Het enige wat je hoeft te doen is je ticket reserveren, genieten van een heerlijke wijntje, en fietsen met z’n spectaculaire uitzicht dat de regio te bieden heeft!

Huur een fiets in Moravië!

Geschreven door Andreea, vertaald door André

Spread the love
0 0