0 0

Ontdek de fantastische stad Kathmandu, de hoofdstad van Nepal!

Nepal blijft voor velen nog steeds één van de meest mysterieuze landen. Het heeft een hele rijke cultuur, ingewortelde tradities en een speciale sfeer. Een goede manier om dit mooie land te verkennen is door de hoofdstad van Nepal, Kathmandu te bezoeken. De stad biedt voor alle bezoekers een onvergetelijke ervaring. Wees ruimdenkend en laat je verrassen!

Thamel-Markt 

Neem zeker de tijd om deze buurt te verkennen! Thamel-Markt is de commerciële buurt in Kathmandu die voor zowel toeristen als de lokale bevolking een attractie is. Hier zijn veel smalle steegjes te vinden die vol zitten met winkeltjes die verschillende artikelen verkopen, evenals restaurants die traditionele gerechten serveren. Krijg absoluut de volledige culinaire ervaring in Nepal! Houd er echter rekening mee dat de prijzen hier hoger kunnen zijn dan in sommige minder toeristische gebieden. Daarnaast, is Thamel-Markt ook bekend om zijn nachtleven, met veel clubs en bars die leuk te bezoeken zijn op een vrijdag en zaterdag. Dus, wij raden je aan om dit gebied te verkennen door de vele theewinkels, boekhandels, kunsthandelaren, en muziekparadijzen in en uit te stappen.

Kathmandu

Veel locals verkopen daar ook verse groenten en fruit!

Kathmandu

Thamel-Markt is een populaire toeristische bezienswaardigheid, dus drukte kan worden verwacht.

Swayambhunath (de Monkey-tempel)

Swayambhunath, één van de heiligste boeddhistische stoepa’s van Nepal ligt op slechts 3 km afstand van Kathmandu. Het is de oudste tempel in zijn soort, hij dateert uit 460 na Christus. Swayambhu betekent ‘zelf bestaande’, en zoals de legende zegt is het uit een lotusbloem voortgekomen. Onderaan de heuvel zijn er veel gebedsmolens en goden te vinden. Op alle momenten cirkelen er mensen biddend rond. Veel toeristen die deze plek bezoeken beschrijven de ervaring als therapeutisch. Veel buitenlanders noemen deze stoepa de Monkey-tempel om een goede reden. Er zijn veel apen in de buurt (ze worden als heilig beschouwd, dus wees respectvol)! Zorg ervoor dat je op veilig afstand van hen blijft en dat jouw tassen goed afgesloten zijn😊. Nog een hoogtepunt is dat de tempel verhoogd is, wat betekent dat je een adembenemend panoramisch uitzicht op de omgeving krijgt. Zorg er daarom voor dat je het verkent door helemaal rond te lopen en baan je een weg naar de top van de heuvel!

Kathmandu

De tempel is uniek mooi.

Kathmandu

Biddende mensen lopen rond en draaien deze gebedsmolens.

 

 

Andere bezienswaardigheden

Er zijn veel van zowel religieuze als niet religieuze bezienswaardigheden in Kathmandu. De andere prachtige tempels die absoluut bezoek waardig zijn, zijn de Pashupatinath-tempel en de Boudhanath stupa. Bij een bezoek aan de Boudhanath stupa, ook wel Little Tibet genoemd, kom je terecht in één van de grootste boeddhistische stoepa’s ter wereld. Aan de andere kant, de Pashupatinath-tempel is een belangrijk geestelijk plek voor Hindoes. Houd er echter rekening mee dat aangezien het zich aan de Bagmati rivier bevindt, zal je waarschijnlijk daar lichamen zien die worden gecremeerd. Je kunt het accepteren als een andere cultuur ervaren, en toch de tempel bezoeken. Er is ook een werelderfgoed in Kathmandu die je niet mag missen: het Durbar plein. Het is het belangrijkste plein van de stad, en hoewel het tijdens de aardbeving in 2015 veel schade heeft geleden, is het nog steeds een indrukwekkende plaats om te bezoeken.

Kathmandu

De impressieve Boudhanath tempel!

Kathmandu

Het Durbar-plein is een geweldige plek om de traditionele architectuur te zien.

 

Ga mountainbiken in Kathmandu

De natuur in Nepal trekt velen van over de hele wereld aan. Het heeft de bekende Himalayas, maar het is ook rijk aan lagergelegen landschappen. Er is geen betere manier om dit geweldig landschap te verkennen dan een fiets te huren! Onze partner in Kathmandu zal ervoor zorgen dat je de allerbeste plekken zult zien en kunt genieten van jouw algehele ervaring. Tijdens je fietstocht is het mogelijk om de bergen, historische steden, valleien en nog veel meer verkennen. Er zijn routes beschikbaar voor elk ervaringsniveau, dus maak je geen zorgen, iedereen is welkom! Vind je het leuker om zelfstandig te verkennen – geen probleem! Huur gewoon een fiets, dan krijg je routes aanbevolen en je kunt op je eigen tempo van het uitzicht genieten. Zorg ervoor dat je dit aan je lijst toevoegt als aanvulling op je stadsbezoek aan Kathmandu!

Kathmandu

Deze uitzichten zijn het zweet zeker waard!

We hopen dat we je hebben geïnspireerd om Kathmandu aan je bucketlist toe te voegen of je hebben geholpen bij het plannen van je reis!
Boek je fietsen en geniet van deze geweldige ervaring!

Huur een fiets in Kathmandu!

Geschreven door Daria, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0