0 0

Wijn tour op de fiets – overal ter wereld!

Wijn wordt overal ter wereld gedronken en maakt deel uit van onze culturele en dagelijkse rituelen. Wijn-maken is een traditie die al duizenden jaren bestaat en diep geworteld is in beschavingen wereldwijd!

 

Verschillende druivensoorten, bodemsoorten en klimatologische omstandigheden beïnvloeden het eindproduct. Combineer dat met verschillende productie- en opslagmethoden en culturele achtergronden en je krijgt talloze soorten wijn. Daarom produceren verschillende regio’s zeer unieke wijnen. Gezien dit gevarieerde landschap, gaan we nog verder met de wijntochten op de fiets. Deze keer zullen we je 4 verschillende continenten laten zien!

Hier kom je andere collega-wijnliefhebbers tegen en leer je meer over het maken van wijn. Bekijk de technieken die worden gebruikt om de kwaliteiten te bereiken die deze wijnen wereldwijd beroemd hebben gemaakt van dichtbij en neem zeker een glaasje!

 

 

Chili

Chileense wijnen stonden al lang bekend om hun redelijke kwaliteit tegen een relatief lage prijs, maar deze reis zal je laten zien dat ze zoveel meer zijn!

Volg ons naar de verborgen vallei van Elqui, een vitale, groene oase in het midden van de droge formaties van de Andes. Begin je reis in Pisco Elqui, een klein stadje in het midden van de vallei. Hier kun je je eerste slokje wijn nemen voor kleine winkels en schilderachtige gebouwen die lijken te passen bij de zandige aardetinten van de bergketen. Nu je ontspannen en gelukkig bent, stap je op de fiets en fiets je een richting de groene wijngaarden op de uitgestrekte berghellingen. Deze wijngaarden behoren tot Viñedos de Alcohuaz, een wijnmakerij die op een zeer traditionele manier wijn produceert. Dit doen ze door de druiven met blote voeten in een stenen kuip te persen! Voor elke reiziger die ooit het gevoel van druiven tussen je tenen wilde ervaren, is dit je kans!

Pisco

Terwijl Chili de rang heeft bereikt om de op vier na grootste wijnexportatie ter wereld te worden, geven de Chilenen zelf de voorkeur aan een ander drankje, Pisco. Pisco is een bedwelmende maar heerlijke drank gemaakt van gefermenteerde en gedistilleerde druiven. Zorg ervoor dat je langs een van de vele destilerías in Elqui gaat en probeer een slokje!

 

 

Huur een fiets in de Andes!

 

Argentinië

Net als veel andere Zuid-Amerikaanse landen, staat Argentinië bekend om zijn intense, lichtrode wijn. Laat ons je de place-to-be tonen wanneer je zin ​​hebt in de ultieme Argentijnse wijnervaring!

Net buiten de stad Mendoza is er een adembenemende wijnvallei genaamd Maipù. In tegenstelling tot de wijngaarden in Chili is de regio hier meestal vlak en zijn er prachtige groene wijnplanten zover het oog reikt. De Andes-granietgrond langs de Mendoza-rivier, produceert kleine druiven met een intens geconcentreerde smaak. Maak van de gelegenheid gebruik om op de fiets deel te nemen aan een wijnproeverij, leer over de rijke geschiedenis van de regio en probeer de wijn zelf!

Boek een tour in Maipù!

 

Zuid Afrika

Zuid-Afrika produceert wijnen sinds de zeventiende eeuw. Maar pas sinds kort hebben haar wijnen erkenning gekregen bij de topproducenten ter wereld. Onder de vele wijngebieden in dit land is Stellenbosch een echte wijnhoofdstad.

Op slechts 45 minuten rijden van Kaapstad bevindt je je in een stad die gespecialiseerd is in wijntoerisme. Met veel wijnmakerijen open voor bezoekers, kun je genieten van een glas bekroonde wijnen vergezeld van een heerlijke maaltijd en gewoon ontspannen. Als cursussen voor wijnwaardering niet voldoende zijn, kunt u zich zelfs aanmelden voor de wijnuniversiteit. Dat is hoe toegewijd ze zijn!

Daarnaast is een ander hoogtepunt van deze plek de bergen rond de stad. Hier heb je een uitstekend uitzicht op de zee. En het beste is dat we hier partners hebben die je een mooie fiets aanbieden om alles te ontdekken wat Stellenbosch te bieden heeft!

 

Wijn

Bergen, de oceaan en wijngaarden, kun je je een beter uitzicht wensen?

 

Huur een fiets in Stellenbosch!

 

Australië

Als ik kangoeroe, opera en koala zeg, wat zeg jij dan? Australië natuurlijk! Dus zorg ervoor dat je wijn aan deze lijst toevoegt. Omdat Australië zeer uiteenlopende geografische en klimatologische omstandigheden heeft, zijn er veel regionale specialiteiten.

Wijnbouw vindt meestal plaats dicht bij de kust, omdat het klimaat daar gunstiger is. Australië heeft meer dan 37.000 hectare van de druivensoort Syrah. Daarmee is het de belangrijkste druivensoort in de Australische wijnbouw. De typische wijnen van het land zijn houtachtig met smaken van rijp fruit. Witte wijn is het populairst en steeds meer Australiërs worden verleid door dit drankje, ten nadele van bier! De wijnbouwgebieden, met zachte en warme landschappen, behoren tegenwoordig tot de populairste bestemmingen van Australië

Met zo’n aangenaam klimaat wil je alleen maar fietsen! Ontdek de bijzonderheden van Australië en zijn wijngaarden, en misschien krijg je zelfs het bezoek van een verrassende passagier!

 

 

Huur een fiets in Adelaide!

 

Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn beroemd om veel dingen en wijn is er toevallig een van. Zelfs als het maken van wijn niet zo’n oude traditie is in Amerika, hadden ze genoeg tijd om bij te praten. Voor een ideale wijnreis op de fiets heeft het zonnige Californië alles wat je nodig hebt!

De Napa Valley, ten noorden van San Francisco, is een bekende in het wijn-maken over de hele wereld. De regio is ook zeer gastvrij voor wijnliefhebbers en biedt vele rondleidingen door wijngaarden en hun uitstekende natuurlijke omgeving. Het is ook geen kans om verbluffende landschappen te bezoeken, in de beste hotels te verblijven en te genieten van lekker eten met een goed glas wijn!

 

Wijn

Naast op de fiets, kun je de wijngaarden ook verkennen per luchtballon!

 

Huur een fiets in San Francisco!

 

Wij wensen je veel plezier!

Geschreven door Helena, Katharina en Kelian, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0