0 0

Wijn tour op de fiets – door Europa!

Ga met ons mee op een tocht die cultuur, traditie, fietsen in prachtige landschappen en, natuurlijk, wijn combineert! Wij weten als geen ander dat een goede vakantie compleet is met het uitproberen van nieuwe smaken. Daarom hebben wij de meest iconische wijn producerende landen in Europa voor jou geselecteerd en samengevoegd in onze Wijn Fietstour. Ons reisplan neemt je mee door Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië.

Of je nou een dagje weg wilt van je bestemming of een volledige vakantie wilt plannen, onze partners kunnen de beste ervaring voor je samenstellen! Fiets langs de pittoreske landschappen en dorpjes met de gezellige huisjes en geniet op de terrassen met een uitzicht over de wijngaarden.

Koude wijn kelders met grote vaten en stoffige flessen zijn ook onderdeel van de tocht. Je zal de geheimen van het vak van wijn maken te weten komen, terwijl lokale producenten je met prijzen bekroonde wijnen aanbieden. Het beste onderdeel is het bezoek brengen aan de proeverijen, waar een echte sommelier je zal vertellen hoe een goed glas proeft! Laat jezelf leiden door de kleuren, geuren en smaken en zoek naar bijzonderheden.

Hoor jij ook al het geluid van openende flessen? Pak dan je fiets en laten we vertrekken naar de eerste bestemming van onze wijn fiets tour!

Bordeaux 

We gaan nu naar Frankrijk, en om wat duidelijker te zijn, naar de ‘s werelds hoofdstad van de wijn. Juist, Bordeaux. Bekend voor de smaakvolle, verfijnde dranken die je nooit teleur zullen stellen. Zo ver als het oog kan zien zal je omringt zijn door wijngaarden, wat ook onderdeel is van Unesco’s erfgoed. De rode Bordeaux is ieders favoriet. Maar begrijp me niet verkeerd, er wordt niet alleen rode wijn geproduceerd hier. Ook vind je hier geweldige witte wijn of rosé, die zeker je smaakpapillen zullen overtuigen.

Wijn, mooie omgevingen, vele activiteiten die je te wachten staan. Wacht niet langer en huur je fiets om zelf Bordeaux en haar geheimen te ontdekken!

Huur een fiets in Bordeaux!

Port wine in the Douro Vallei

De Douro Vallei in het noordoosten van Portugal is de thuishaven van de wereld bekende port wijnen. Herkenbaar aan de zoetheid en volle smaak, wordt deze vaak gebruikt bij desserts. Dergelijke eigenschappen worden bereikt door tijdens de gisting een gedistilleerde druivendrank te introduceren. Dit proces behoudt de natuurlijke suikers van de druif en verhoogt het alcoholpercentage, dat varieert van 19% tot 20% vol. Wees dus voorzichtig met het proberen van te veel soorten Port!

De Douro is een gebied dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het is sinds 2001 een UNESCO werelderfgoed dankzij de steile bergen met wijn gaarden. De regio staat ook vol met kastelen en historische dorpjes, wat het een perfecte bestemming voor de fiets maakt.

Wijngaarden in het bergachtige landschap van de Douro

Weet je niet zo goed wat je wilt na al deze opties? Oporto biedt gepersonaliseerde tours aan, zodat je het meeste uit je dag tocht kan halen!

Huur een fiets in Porto!

La Rioja en Navarra

Heerlijk eten, met vlaggen wapperende toreros, eindeloze zonneschijn… Spanje is bekend voor een heleboel, maar wijn is niet een daarvan. Wat de meeste toeristen niet weten is dat dit geweldige land naast Portugal, op het Iberische schiereiland, een van ‘s werelds grootste wijn producenten is. Neem ene kijkje naar de volgende tips en ontdek dan zelf de Spaanse wijngaarden!

La Rioja

De Rioja is de parel onder de Spaanse wijnen. Liefhebbers van over de hele wereld komen hier heen om deze voortreffelijke wijnen te proeven. Ze zijn gecategoriseerd in 4 leeftijdsgroepen:

Jóvenes – Deze wijn wordt niet net als andere bewaard, maar meteen na produceren al gedronken. De wijn heeft een fruitige en fris karakter, de perfecte wijn voor als dorstlesser na een lange dag in de zon. 

Crianzas – Een wijn die een jaar in een eiken vat heeft gerijpt en daarna nog een jaar in de fles, en die meer smaak heeft dan de jonge wijnen. Voor de wijnkenners, proeven jullie de smaak van het rijpen in de eiken vaten?

Reservas – Met een rijpingstijd van een jaar in het vat en twee jaar in een fles, heeft deze een perfecte smaak. 

Gran Reservas – Dit is de ultieme wijn om te proeven! Deze heeft maar liefst 5 jaar gerijpt en je er dus het beste con gusto van genieten.

Navarra

Navarra wordt steeds meer een geheim onder Spanjaarden. 95% van de druiven die hier vandaan komen zullen worden gebruikt om Rosado te produceren, een rosé die vaak in de hete zomers gedronken wordt. Ook wordt hier mee Tinto gemaakt, een heerlijke rode wijn voor de koude winter nachten in het noorden van Spanje.

Huur een fiets in Navarra

Toscaanse Chianti

Italië is bekend voor haar gastvrijheid. Pizza, pasta, gelatos en… wins! Dus waarom kom je niet mee met onze tocht door Toscane, waar we eten met wijn en fietsen combineren? Net buiten Florence vind je de Chianti regio, genoemd naar de beroemd wijn. En dat is voor een goede reden, want deze heeft een wijn traditie dat  300 jaar terug dateert! Als je er toevallig in september bent, stop dan bij een van de grootste wijn festivals in de wereld! Het Chianti Classico EXPO viert dan de druivenoogst en komt dan samen met de beste producenten en typische delicatessen zoals kaas en olijf olie.

Ook is het een kans om even te ontsnappen uit de toeristische gebieden en de renaissance dorpen in Toscane te bezoeken. Het is een prima plek voor een heerlijke picknick, en we hebben ook zeker een partner die je daar heen kan brengen! Ga met ons en We Like Tuscany  mee voor een dag tour waarbij je de mooiste plekjes uit de regio ziet, en ook het heerlijke eten kan proeven onder het genot van een goede wijn. 

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt om op fiets tour te gaan? Huur dan je fiets en maak je klaar voor dit geweldige avontuur!

Huur een fiets in Toscane!

Geschreven door Helena, Katharina en Kelian en vertaald door Anouk

Spread the love
0 0