0 0

Ontdek de gastronomie van Lille!

Lille heeft niet de luxe charme van Parijs. Of de rijke geschiedenis van Florence. Maar wat Lille je wel kan bieden, is een rustige stad vol cultuur en gastronomie. De stad Lille heeft vele prachtige bezienswaardigheden, er zijn zelfs 2 Unesco werelderfgoedlocaties in Lille, de historische klokkentoren en het oude mijnbekken. Dit artikel gaat echter niet over de bezienswaardigheden in Lille. Nee, dit artikel is voor diegenen die handgemaakte, ambachtelijke gerechten kan waarderen. Voor mensen die houden van gebakjes die met zorg worden gemaakt en worden geserveerd in prachtige high-tea rooms.

In dit artikel vind je onze tips voor eetgelegenheden in Lille. Ik zal je van tevoren waarschuwen. Eet niet te veel, aangezien de geplaveide straatjes in het centrum niet het meest comfortabel zijn om te fietsen. Gelukkig zijn het niet allemaal klinkerstraatjes in het centrum van Lille. De stad heeft een excellente infrastructuur met heel wat speciale fietspaden.  En aangezien de stad zo plat is als een pannenkoek, is fietsen wellicht de beste optie als het gaat om transportatie.

Om gebruik te kunnen maken van de fietsinfrastructuur, heb je natuurlijk een fiets nodig. Gelukkig hebben we een partner in Lille waar je allerlei fietsen kunthuren, van stadsfietsen tot mountainbikes. Wij raden echter aan om een electrische fiets te kiezen, dit maakt het fietsen met een volle maag wat makkelijker.

Natturlijk is het belangrijk om goed op de weg te letten wanneer je aa nhet fietsen bent, maar vergeet niet om je heen te kijken. Geniet van de vlaams-geinspireerde architectuur in het stadscentrum. Door de historie zul je veel Franse en Vlaamse invloeden in het centrum zien.

 

Huur een fiets in Lille!

 

De heerlijke gebakjes

Tijdens je fietstocht in Lille heb je waarschijnlijk de vele winkeltjes met zoete lekkernijen gezien. Bezoek een van de kleine winkeltjes, verstopt in de zijstraatjes van het grote plein. Hier vind je ook mijn favoriet, een klein winkeltje genaamd “Meert”. Bestel hier een van de zachte wafels met een vulling gemaakt van Zuid-Afrikaanse vanille. De wafels hebben wel wat weg van de Belgische wafels, alleen zijn ze dunner, met meestal een vanillevulling.

Nu we het toch over gebakjes hebben, vergeet niet de Vlaamse Merveilleux te proberen. Deze heerlijke meringue-achtige cakejes zijn gevuld met slagroom en overgoten met chocolade.  Mensen uit de hele regio bezoeken Lille om zijn heerlijke en uitzonderlijke taartjes die met zorg en precisie zijn gemaakt te proeven. Macarons zijn ook erg populair en je kunt ze in de meeste etalages vinden. De kleurrijke en lichte meringue-cookies worden altijd gevuld met je favoriete vulling van bijvoorbeeld chocolade. En terwijl je toch bezig bent, vergeet dan niet de klassieke “pain au chocolate”, deze croissant-achtige gebakjes zijn gevuld met chocolade.

 

Lille’s specialiteiten

Nu je genoeg hebt gedaan en gegeten in de ochtend en middag, is het tijd voor je avondeten. Kies voor de klassieke carbonade flammande, een echte specialiteit van deze regio. Dit is eigenlijk een vlees / uienstoofpot gekookt in bier met frietjes erbij.

Over specialiteiten gesproken, ga naar een leuke pub, bestel een drankje en bestel Lille’s specialiteit “Le Welsh”. Dit perfecte katervoedsel bestaat uit brood, dat word gedrenkt in een mix van gekookt bier en kaas. Er is geen gemakkelijke manier om het te beschrijven, je moet het gewoon zelf proberen!

Vergeet tot slot niet de gehuurde fiets weer in te leveren. Maar voordat je dat doet, breng nog even een bezoekje aan Halles Wazemmes. In deze grote overdekte voedselmarkt vind je versgebakken brood, ‘s ochtends gevangen vis, vleeswaren en nog veel meer. Deze markt bevind zich vrij ver buiten het centrum, dus plan je tijd goed in!

 

Huur een fiets in Lille!

 

Geschreven door Danny, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0