1 1

Waar traditie technologie ontmoet – Welkom in Seoul!

Hier bij BimBimBikes zijn we meer dan blij om aan te kondigen dat ons netwerk is uitgegroeid naar Seoul!

De hoofdstad van Zuid Korea behoort zeker op jouw bucket list! Het is de stad waar 1000 jaar oude boeddhistische tempels zij aan zij staan, maar waar je ook futuristische wolkenkrabbers vindt. Innovatie is hier niet te stoppen, maar het mengt zich goed met de behouden geschiedenis van het land. Huur een fiets ontdek de wonderlijke stad die je zeker zal verbijsteren met haar uitstraling!

Het oude Seoul Station

Direct naast Seoul’s huidige centrale station vind je een gebouw gemaakt uit rode bakstenen. Het heeft iets weg uit de Europese stijlen van Amsterdam en Berlijn. Het oude station behoort tot een van Korea’s culturele erfgoederen en was voor eerst geopend in 1925. In 2002 kreeg het een nieuwe naam, ‘Cultuur station Seoul 284’. Nu vind je er tentoonstellingen, optredens en meerdere restaurants. Vandaar dat wij je aanraden om hier een pauze te nemen en jezelf te verliezen in glanzende granieten vloer.

rent a bike Seoul

Het oude Seoul station ziet er uit alsof het zo uit een West Europese stad afkomstig is!

Gyeongbokgung

Ondanks eeuwen vol verwoesting, is alles van het Gyeongbokgung paleis bewaard gebleven. Onder de waakzame ogen van de haetae, de leeuwachtige beschermende beelden, wandelen bezoekers over de paden waar ooit Korea’s koningen liepen. Zet je fiets even neer, pak je camera en leg de mooie architectuur vast. Ga bijvoorbeeld naar de Gyonghoeru Paviljoen. Het fundament bestaat uit 48 stenen pilaren en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het meer. Je moet hoe dan ook een halve dag besteden hier om alles te kunnen zien. Er zijn wel meer dan 300 gebouwen! Natuurlijk zijn ook de tuinen van het paleis, die het totaal plaatje afmaken.

Seoul heeft haar eigen gebergten!

Seoul ligt op een perfecte locatie, gelegen in de vallei omringd door bergen. Ieder avontuur liefhebber’s hart gaat hier sneller van kloppen! Vooral de Bug-Ak en de Bugaksan zijn geliefd onder de fietsers omdat het zo toegankelijk is. Er zijn ook hiking paden die je naar de drie toppen brengen. Elk van hun biedt een waanzinnige uitzicht over de stad, die zo dichtbij lijkt, maar zo ver weg is.

…En weer terug naar de stad!

Anderen laten zich nog even bewonderen door de bergen, maar jij hebt al genoeg van die frisse lucht. Je wilt terug naar de levendige straten van Seoul. Buitenom dat verteld ook je maag dat het tijd is voor lunch. Wat nu? Streetfood natuurlijk! Zoals vele andere Aziatische buren heeft ook Korea een breed scala aan heerlijk streetfood. Neem wat van het pittige Tteokbokki, Twigim of een hele Bibimbab als je écht honger hebt.

Na deze snelle lunch break spring je weer het zadel in op je super duurzame e-bike, want er is altijd meer om te zien!

 

rent a bike Seoul

Fietsen door Seoul is de ultieme manier om je door de stad te verplaatsen!

 

Als het kon, zouden we nu ook door de metropool aan de andere kant van de wereld gaan fietsen… Als jij het kan, moet je op de onderstaande knop klikken om onze geweldige partner in Seoul te checken!

 

Huur een fiets in Seoul!

 

Geschreven door Katharina, vertaald door Anouk

Spread the love
1 1