0 1

7 redenen om het prachtige Genève te bezoeken!

Genève – de op een na grootste stad van Zwitserland! Wist je dat het ook de op een na groenste stad is van Europa? 20% van dit gebied is volledig gevuld met parken en andere groene zones – het is erg indrukwekkend. Daarnaast vindt je er erg veel internationale beïnvloeden. De meeste mensen spreken er Frans, maar je vindt er ook Duits, Italiaans en Portugees. Genève is ook een van de bekendste economische en culturele centra van Europa. Ondanks dit, is Genève nog steeds onderschat. Wij zullen je nu 7 redenen geven waarom je deze geweldige stad zeker moet bezoeken!

Redenen #1 – het uitzicht

Zwitserland is ongetwijfeld een van de mooiste landen van Europa. Er zijn veel geweldige plekken om te zien en van te genieten, maar Genève heeft ze in overvloed. Twee plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn, zijn het Genève Meer en de Botanische Tuin van Genève. Het meer, ook wel Lac Léman genoemd in het Frans, ligt precies tussen Zwitserland en Frankrijk in en het is een van de grootste meren van West Europa. Dit meer heeft water dat heel zuiver is dankzij het smeltende sneeuw dat direct uit de Alpen komt!

Nog een leuk weetje: wist je dat het water ‘Evian’ uit het dorpje Evian komt, dat vlak langs de kust van het Genève Meer ligt, maar dan aan de Franse kant. Nou, nu weet je het! Dit is alleen nog maar meer bewijs van hoe schoon en zuiver het water is. Het prachtige landschap van de Alpen achter het meer zorgt voor prachtig plaatje. Om het meer heen zijn veel plekjes waar je lekker kan zitten, relaxen en mooie foto’s kunt maken. Uiteindelijk heb je natuurlijk wel wat foto’s als bewijs nodig om mee naar huis te nemen en anderen jaloers te maken :).

De volgende plaats die zeker moet bezoeken is de Botanische Tuin van Genève. Dit is het grootste park van Genève en een van Zwitserland’s meest belangrijke bezitten. De tuin heeft meer dan 14 000 levende wezens en een historisch herbarium met 6 miljoen botanische kruiden. De levende wezens hebben verschillende categorieën, inclusief bijna uitgestorven soorten en planten. Boven op dat, vindt je er ook een dierentuin en een speciaal familie deel! De Botanische tuin functioneert ook als open lucht museum en serre. Nog een voordeel is dat het erg dichtbij het Genève Meer ligt, dus je kan ze goed combineren!

Reden #2 – de monumenten

Genève heeft erg veel monumenten en je hebt zeker minimaal één dag nodig om dit allemaal te zien. De eerste stop is de Fontein van Genève (Jet d’Eau) en het is de populairste bezienswaardigheid in de stad. Het is een enorme fontein in het midden van de haven van het meer. Het is erg indrukwekkend, want de fontein schiet wel 500 liter water met een snelheid van 200 km/u! Dit behaald een hoogte van 140 meter in de lucht!

Op nummer twee hebben we de ‘de Muur van de Hervormers’, ook wel the Reformation Wall. Het is een belangrijk monument gerelateerd aan de Zwitserse geschiedenis en het is een eerbetoon aan de hervorming tijdens de Middeleeuwen. De hervormde regio’s hadden een striktere controle dan de Katholieken, en omdat Genève deel was van de hervormers, geeft het een beetje een conservatief gevoel. De muur is bij het Park des Bastiones, hij is 100 m lang en heeft gegraveerde foto’s van de vier leiders van de hervorming. Nu we het toch over het Park des Bastiones hebben, moet je deze ook niet overslaan! Het is een heerlijke plek om even te wandelen, en het is een van de groenste gebieden. Er zijn veel verbazingwekkende gebouwen om te zien, goede restaurants en openbare plekken waar je relaxen.

Een ander erg ongewoon monument is the Broken Chair. Dit is letterlijk een gigantisch grote stoel met een gebroken poot, gemaakt ter ere van mensen die gewond zijn geraakt door landmijnen. Het was ook een poging tot de Zwitserse overheid een verdrag te laten teken om landmijnen compleet te bannen. Je kunt dit monument recht tegenover het Palais des Nations vinden. Dit paleis is de thuisbasis voor één van de vier United Nations kantoren en het hoofddoel was om dit het hoofdkantoor te maken van de Volkenbond.

Géneve

De fontein bij het meer

 

Reden #3 – de museums

Na dat je al deze monumenten hebt gezien, wil misschien wat meer leren over de Zwitserse geschiedenis en cultuur. Nou, maak je maar geen zorgen, Genève  heeft erg veel musea! Omdat je al een bezoek hebt gehad aan de Hervorming muur, kan je je kennis compleet maken met een bezoek aan het International Museum of the Reformation. Het zit in een 18e eeuw huis en het presenteert hoogte en diepte punten van de hervorming.

Een ander interessant museum is het Internationale Rode Kruis en Rode Halvemaan Museum. Het is toegewijd aan het leven en de verwezenlijkingen van de Rode Kruis oprichter Henry Dunant. Hier vindt je vele foto’s, tentoonstellingen en kan je leren over de aller eerste stappen die gemaakt zijn om de wereld beter te maken met humanitaire help. Daarnaast kan je ook naar het Patek Philippe Museum gaan, dat werk laat zien van horlogemakers. Het laatste museum wat ik je aanraad is de Bodner Foundation – het is een museum-bibliotheek dat een grote collectie limited edition boeken heeft en originele manuscripten.

Reden #4 – de verschillende wijken

Op het eerste gezicht, komt Genève misschien een beetje saai op je over, of veel te conservatief. Maar laat je zeker niet voor de gek houden, het is juist een hele diverse stad! Je vindt er een heleboel gezellige buurten met verschillende vibes, er is iets voor iedereen! Het meest interessante is sowieso het oude centrum – je vindt er alles wat je nodig hebt, gourmet restaurants, vele winkeltjes en kleine antiquairs. Het is ook de oudste wijk van Genève, als je daar heen gaat zal het voelen als je terug gaat in de tijd. In deze wijk vindt je ook het oudste plein, het Bourge-de-Four plein. In het verleden was dit een Romeinse markt, maar nu is het een populaire toeristen attractie.

Naast het plein vindt je ook de St. Pierre Kathedraal – sommige locals vinden het een bouwkundig wonder en dat is het al voor meer dan 850 jaar. Heb je geen zin meer in historische bezichtigingen en monumenten, maak je dan geen zorgen, Genève heeft ook leuke artistieke buurten! Bijvoorbeeld Carouge, waar je veel cafeetjes vindt, winkels en hipster barretjes met een sterk bohemian gevoel. Voor de kunst liefhebbers – ga naar de Bains wijk. Dit is een populair Europees platform voor moderne kunst en er zijn een aantal wereld beroemde galerijen.

Géneve

Het oude centrum s’avond’s, foto van zlatovlaska_ja

Reden #5 – de wetenschap

Oke, als je dus onze aanbevelingen hebt opgevolgd dan betekend dat dat je al heel wat historische monumenten hebt gezien en veel hebt geleerd over Genève. Wat dacht je van wat wetenschap? Nou, dan ben jij de gelukkige, want Genève is de thuis basis voor the CERN! The CERN is een van de meest belangrijke centra voor de wetenschap en innovatie in de hele wereld, en sommige experimenten zullen je verrassen! Je kan een begeleide tour nemen door het gebouw, maar zorg er wel voor dat je op tijd boekt, want deze plek is erg populair onder de toeristen! Je kunt ook naar the Globe of Science and Innovation gaan, waar je een kijkje kan nemen bij de permanente tentoonstelling die CERN’s meest belangrijke bijdragen aan wetenschap laat zien, en dat zijn er een heleboel!

Géneve

Het gebouw van de wetenschap en innovatie

Reden #6 – het eten 

Als je het leuk vindt om jezelf te verwennen, dan is Zwitserland een prima plek voor jou! Het land is bekend voor haar geweldige culinaire delicatessen en Genève maakt geen uitzondering. Je moet de kaas fondue – of gewoon kaas in het algemeen – zeker niet overslaan! Sommige van de besten kazen ter wereld zijn hier geproduceerd. Probeer eens de geurige Appenzeller, the wereld beroemde Emmentaler en de Sbrinz, die vol van smaak is. Je kunt ook de Raclette proeven, waarbij gesmolten kaas wordt geserveerd met aardappels, augurk en ui.

Oh, en vergeet natuurlijk het chocola niet! Zwitserland is het eerste Europese land dat met de productie van chocola is gestart in de 17e eeuw, en ze zijn er zeker goed in. Je kan vele verschillende soorten proberen, maar wat er ook zal gebeuren, je zal overal geweldige kwaliteit vinden! Als je echt een grote fan bent van chocola, ga dan naar de Favarger Chocolade Fabriek en leer meer over het proces van chocola maken.

Reden #7 – het fietsen

Nadat je al deze aanbevelingen hebt gezien, vraag je je zeker af hoe je je ze allemaal kan bezoeken. Ik heb de oplossing voor je! Je kan een fiets huren van een onze partners in dit gebied. Gelukkig is Genève een fiets vriendelijke stad met vele fietspaden, dus fietsen is geen probleem. Ook is er en netwerk met verschillende routes langs het platteland, waar je kan fietsen zonder zorgen.

Een fijne route die je kan fietsen is die van Genève naar Sézenove. Het volgt het pad langs de Rhône rivier door Genève, en brengt je naar de gebieden Lancy en Onex. Je zal langs de wijngaarden van Signal de Bernex komen, en daarna zal je beloont worden met het prachtige uitzicht over de Jura en Salève gebergten. Dat is zeker het fietsen waard!

Hebben onze aanbevelingen je overgehaald dat Genève het waard is om te bezoeken? Zo ja, klik dan op de knop hier beneden en start je onvergetelijke fiets tour!

Huur een fiets in Genève!

Geschreven door Teodora Georgieva, vertaald door Anouk van Kaam

Spread the love
0 1