0 0

7 redenen om een fiets te huren in New York City!

Wanneer je de mogelijkheid hebt om een van de meest kleurrijke, iconische en inspirerende steden ter wereld te bezoeken, raden wij zeker aan om deze stad te ontdekken met de fiets. En denk je nu, fietsen in New York City lijkt me een stressvolle situatie? Lees hier 7 redenen waarom dit helemaal niet nodig is! In dit artikel geven we je ook wat tips waardoor je zelfverzekerd de weg op gaat.

 

NYC

Credits to Unlimited Biking – Brooklyn Bridge Sightseeing

 

New Yorkers maken de fiets onderdeel van hun woon-werkverkeer

Met 1.100 km fietspaden heeft New York een groot netwerk aan fietspaden. Ook heeft Google Maps routes met fiets specifieke aanwijzingen. Let wel op, de fietsregels worden streng nageleefd, aangezien met de fiets naar het werk gaan of toeristen die zich per fiets verplaatsen steeds populairder worden. Bovendien zijn New Yorkers op zoek naar transportalternatieven, omdat er vaak problemen met de treinen zijn en de metro vrij duur is! Ook zul je veel fietsers zien met een helm op. Dit is niet verplicht maar valt wel sterk aan te raden, aangezien het verkeer nog niet zo gewend is aan fietsers als in Nederland.

Er zijn tal van autovrije rijstroken (greenways genoemd) veel groene, comfortabele gebieden waar je je als fietser zeer op je gemak voelt. De Hudson River Greenway is de koningin van zo’n fietspad, deze bevind zich langs de complete westkust van Manhattan.

 Huur een fiets in New York!

 

Elektrische fietsen zijn net legaal geworden

Tot voor kort was elke vorm van elektrische fiets illegaal in NYC. Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet meer illegaal, maar er zijn nog wel restricties, zo mag de fiets niet sneller zijn dan 30 km / u. Het kan lastig zijn om elektrische fietsen aan te horen komen, dus vergeet nooit je aanwezigheid kenbaar te maken. Bel, of gebruik je stem!

 

Bespaar geld en ga groen

Dit zou het motto moeten zijn voor elke vakantie die mensen tegenwoordig plannen. Fietsen is een verantwoorde manier om rond te reizen: het bespaart de benzine van een taxi en CO2-uitstoot, waardoor u de stad op een meer gekleurde manier dan een metro kunt zien en veel geld bespaart in vergelijking met de taxi. New York is een vrij dure metropool, en misschien wilt u geld besparen om te winkelen in plaats van voor het openbaar vervoer, niet?

Geparkeerde auto’s kunnen uw vijand zijn: probeer zo ver mogelijk van geparkeerde auto’s te rijden als u veilig kunt.

 

NYC

De Bethesda fontein in Central Park

 Huur een fiets in New York!

 

BimBimBikes brengt je op begeleide fietstochten

Je bent op vakantie  dus waarom zou je gek worden in het organiseren van de perfecte reisroute in een stad die je niet kent? Waarom tijd verliezen op Google, op zoek naar het beste bureau dat rondleidingen aanbiedt? BimBimBikes heeft het allemaal! Verken de opties bij onze geselecteerde partners die het hele jaar door fietstochten aanbieden!

Verken Central Park, vier keer per dag worden tours georganiseerd. Om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Deze worden uitgevoerd op Trek- en Giant-fietsen of op een Tandemfiets! Kinderen zijn welkom: kinderzitjes en kinder fiets karren zijn beschikbaar. Je zult ontdekken waarom deze oase het meest bezochte park in de Verenigde Staten is.

Fiets in veiligheid langs Brooklyn Bridge, leer historische feiten over dit monument in NY. Rij voorbij trendy DUMBO en keer terug via de Manhattan Bridge en door de straten van Chinatown. Maar fiets nooit op de stoep, dit word niet getolereerd!

Neem deel aan de Five Boro Bike Tour in mei

Elk jaar organiseert Bike New York samen met 50 non-profit organisaties een 75 km autovrije Tour. Ongeveer 32.000 fietsers doen mee, waarmee het het grootste wielerevenement in de VS is. Het begint in Lower Manhattan en gaat noordwaarts door het hart van Central Park en gaat verder naar Harlem en de Bronx voordat het via de FDR Drive in zuidelijke richting terugkeert langs de East River. Vanuit daar steken fietsers Queens over en vervolgens Brooklyn, waar renners de Brooklyn-Queens Expressway oversteken voor de adembenemende Verrazano-Narrows Bridge en het Finish Festival op Staten Island binnengaan. Tijdens de tocht zie je dus alle stadsdelen van New York!

Vergrendel de fiets goed! Je kunt meer dan één slot gebruiken om diefstal te voorkomen. Vergrendel het niet aan bomen of ondergrondse leuningen, wanneer fietsen hieraan bevestigd worden is de kans groot dat ze door de gemeente worden weggehaald.

 

NYC

Brooklyn Bridge/Credits to Unlimited Biking

 

Je kunt Manhattan snel verlaten en buurten verkennen

Beperk jezelf niet alleen tot Manhattan! Met een fiets kun je de buurten van New York ontdekken. Culturele instellingen, etnische gemeenschappen, parken, galerijen, kleine musea zijn gewoon meer waard dan tijd te verspillen in Times Square (10 minuten zijn er meer dan voldoende)! Kun je zeggen dat je New York hebt bezocht als je Manhattan nog nooit had verlaten? De New Yorkers zelf vinden van niet!

In New York kun je snel dik worden – fiets!

New York is zonder twijfel een echt voedsel-mekka. Legendarische scrambled eggs,  crispy chicken, chocolate chip cookies, banana pudding, classic hamburgers, pancakes, pastrami and… pizza!  Het meest iconische voedsel van de stad. Je vindt hier letterlijk alle gerechten van de wereld en aan elke smaak kan worden voldaan. Wat is beter dan een ritje om al die calorieën te verbranden?

 

NYC

 

Ten slotte beleeft New York momenteel een fietsrenaissance en bevordert de stad het begrip van regels en verklaringen voor veilig rijden. Wil je er deel van uitmaken? Of ben je er eerder geweest en hoe ben je het eens met dit artikel? We zijn nieuwsgierig en kijken uit naar je mening!

 

 Huur een fiets in New York!

 

Geschreven door Fiammetta, vertaald door Rosanne

 


Spread the love
0 0