0 0

Cannes: Een mix van ontspanning en bezienswaardigheden bezoeken!

Bekend voor haar jaarlijkse film festival, maar er is veel meer dan dat in Cannes. Denk is aan die mooie mix van geschiedenis en ontspanning! Fiets langs de mooie huizen en eindig je tocht op het strand.

Ontdek de Suquet citadel

Wat is een betere manier om je reis naar Cannes te beginnen dan met een wandeling. Begin je tocht met een bezoek aan de middeleeuwse citadel. Je kan natuurlijk ook de uitdaging aan gaan en dit met de fiets doen! Het is gelegen op een heuvel, wat er voor zorgt dat je prachtig uitzicht over de haven hebt! Nadat je je weg hebt vervolgt door de smalle straatjes, waar zich nu restaurantjes en winkels bevinden, kan je vele historische monumenten bezichtigen. Je kan bijvoorbeeld naar de Saint-Anne kapel gaan of naar de mooie Notre-Dame-de-l’Espérance kerk.

 

De Suquet citadel

Stap aan boord voor een tocht naar het  Sainte-Marguerite eiland

Tijd voor wat ontspanning op het water! Ga naar de haven en stap aan boord van een boot die je binnen 15 minuten naar Île Sainte-Marguerite zal brengen. Hier heb je zat keuzes. Ga bijvoorbeeld naar het museum van de zee, met het IJzeren Masker uit de tijd van Louis XIV. Ook vind je er muurschilderingen uit de 1e eeuw en resten van een Romeins schipwrak uit de 10e eeuw. Hierna kan je een bezoek brengen aan Le Mediterranoscope. Hier kan je de zeebodem bewonderen, eveneens als beschermde diersoorten die hier leven.

Tijd voor eten!

Wil je wat eten op Sainte-Marguerite? Dat kan! Er zijn vele adresjes. Op het eiland vind je twee restaurants, beide met een mooie uitzicht over de Mediterraanse zee. Het eerste restaurant is La Guérite, waar je verwelkomd word in een ruimte van 1000 m² en je een prachtig uitzicht hebt op de baai van Cannes. Het tweede restaurant is L’Escale. Hier vind je een panoramisch terras, waardoor je zicht hebt op de hele zee. Ook is er de optie om in het midden van het eiland te blijven, daar vind je namelijk vele rustgevende plekjes waar je heerlijk kan picknicken.

Neem snack voor op het strand!

Als je weer met de boot terugkomt naar Cannes, hebben we nog één aanrader voor je. Bezoek ijs zaak Vilfeu voor de lekkerste ijsjes in de stad! Ze hebben sorbets, schepijs, kleuren van blauw tot roze en verschillende texturen. Voor iedereen wat wils! Kan jij het weerstaan? Neem je ijsje lekker mee naar het strand en geniet van de zon en de smaak!
1559812015-rsz-img-0609.jpg

Uiteindelijk is alles wat je hier moet doen naar het strand gaan en ontspannen.  Leg je handdoek neer en geniet!

Huur een fiets in Cannes!

Geschreven door Thomas, vertaald door Anouk

 

Spread the love
0 0