0 0

Marrakech: de stad van smaken, kleur en cultuur

Marrakech: Zijn er redenen om deze stad niet te bezoeken? Hoe dan ook geven wij jou hier wat goede redenen! Als eerst is het fijn dat je geen 8 uur in een vliegtuig hoeft door te brengen om een totaal andere omgeving te belanden. In feite, na 3 uurtjes vliegen, zal je omgeving al compleet veranderd zijn. Daarnaast hoef ik je vast niet te vertellen dat er een perfect zomers klimaat is, het hele jaar door! Ik zou wel de zomermaanden juli en augustus vermijden, want die kunnen wel erg heet zijn. Ook op cultureel gebied zit je hier goed. Marrakech staat bekend om zijn kleurrijke kruiden kraampjes en het smaakvolle eten. Klaar om je in een totaal andere wereld te wijden?

Het centrum van stad

Je zal veel tijd doorbrengen met wandelen door de Medina. De small, kronkelende straatjes zullen je leiden naar onbekende plekken. De kans is aanwezig dat je in dit grote, levensechte doolhof, de weg kwijt raakt. Maar ook zie je hier het echte Marrakech, waar je straatkatten ziet en de marktkooplieden schreeuwend je aandacht vragen. Het historische hart van de stad ligt hier, in de souks. Je vind ze door heel Marrakech, de small straten met duizenden kleine winkeltjes. Je vind er mooie spullen, het liefst neem je alles mee naar huis! Het gaat van sloffen naar lampen en van schalen naar kruiden, voor iedereen wat wils.

Zorg er voor dat je klaar bent om een woordje tegen te hebben, want afdingen is hier heel normaal. Ze zullen je achter je rug om uitlachen als je hun aanbod meteen accepteert! Voor nog geen tien euro kan je hier prachtige schalen en kommetjes kopen zoals op de foto. Ontdek lokale producten, kruiden en handgemaakte spullen. Ga op avontuur door de typisch Marokkaanse souks.

Bezienswaardigheden die je echt niet kan missen

Jardin Majoreille

Bekend van Yves Saint Laurent, natuurlijk. Hij heeft de tuin namelijk ontworpen en kobaltblauwe kleur is later naar hem vernoemt. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van Marrakech en het is dan ook drukbezocht. Ik raad je aan om zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan, wanneer je er nog kan genieten van je rust.

Marrakech

Het Majorelle huis

Het Jemaa el-Fna plein

Een plein wat je door de hitte het best kan vermijden overdag, maar het dubbel de moeite waar is om er ‘s avonds heen te gaan! Als de avond valt komt het plein tot leven en verzamelen tientallen eet kraampjes zich hier. Ze zullen je allemaal overhalen om hier te eten, velen kunnen zelfs een woordje Nederlands. Je vind hier ook kraampjes met vers fruit waar ze sapjes voor je maken.  Je zal er ook aapjes en slangen tegen komen. Zodra zij dichterbij komen of je een foto wilt word er geld van je gevraagd, dus pas op! De sfeer is in de avond intens!

Marrakech

Het Jeema El Fna plein

Het Bahia Paleis

Dit paleis is eigendom van de koning van Marokko en dateert terug naar de 19e eeuw. Het is gelegen in het zuiden van de Medina, naast de oude Joodse wijk Mellah. Bahia staat voor prachtig of briljant, dat is precies wat je zult terug vinden tijdens je bezoek aan dit paleis. Je vind er prachtige gebouwen en tuinen. Er zijn sinaasappelbomen, rozemarijn, grapefruit en prachtig gekleurde bloemen. Niet heel het paleis kan bezocht worden, want het andere deel is voor de familie van de koning.

Marrakech

Is dit niet foto-waardig?

De Koutoubia Moskee

De Koutoubia Moskee is de grootste in Marrakech, met haar prachtige grote plein en tuin er naast. Het is gebouwd in de 12e eeuw en ze staat bekend om haar hoge minaret. Als je echt een moskee wilt bezoeken, dan raad ik je deze aan. Vanuit de tuin heb je een mooi zicht op het grote gebouw. Het gebouw is wel alleen toegankelijk voor moslims, net als alle andere moskeeën in de stad. Natuurlijk kan je wel de tuin in en het plein bezoeken!

 

Morocco, Marrakech

De bekende moskee vanuit de tuin

Fietsen in Marrakech

Marrakech kan je prima ontdekken met de fiets! Durf jij het avontuur aan te gaan en door de small, drukke straatjes te fietsen? Op deze manier kom je alles te zien en beland je misschien wel op plekken die je anders nooit zal zien. Er bestaat een kans dat je de weg kwijt raakt, maar dat is lekker avontuurlijk, toch? Huur een fiets van onze partner en start je tocht! Je kan ook uit de stad gaan en naar de Atlas gebergte fietsen of in de Agafay woestijn. Lekker rond fietsen zal je bezoek aan Marrakech compleet maken!

Huur een fiets in Marrakech!

Ik  hoop dat dit je heeft overgehaald om de stad te bezoeken, kamelen (en fietsen) te berijden en het gekruide eten te proeven.

Geschreven door Marie, vertaald door Anouk 

Spread the love
0 0