0 0

Wat maakt Malta de perfecte winter bestemming?

Malta is zeker een van de meest interessante en mooie bestemmingen van Europa. In de zomer is het een eiland vol met toeristen, maar in de winter komt het eiland weer tot rust. Er zijn vele redenen waarom jij Malta moet bezoeken, en als je die wilt weten blijf dan lezen!

Het weer

De eindeloze zomers op Malta! De gemiddelde temperatuur in de winter ligt tussen de 17 en 20°C, wat hoger ligt dan de rest van Europa! De zon schijnt de hele dag, dus je zult genieten van een zomers gevoel in hartje winter. Bezoek de adembenemende stranden – het water kan wat koud zijn, maar je kunt nog steeds genieten van een wandeling langs de kustlijn. Zorg er voor dat je er bent voordat de zon ondergaat en pak je camera er bij – je krijgt gegarandeerd prachtige plaatjes!

Malta

Winter in Valleta

Betaalbare accommodatie en eetgelegenheden 

Omdat de winter een laagseizoen is, dalen de prijzen in de meeste accommodaties op Malta en daardoor kan je goede deals vinden! Daarnaast zijn er bijna geen toeristen dus de beschikbaarheid is groots. Hetzelfde geld voor barretjes en restaurants, sommige zullen gesloten zijn, maar anderen zijn nog wel open om een snel hapje te eten met verlaagde prijzen!

Minder drukte

Zoals eerder gezegd, kan Malta erg druk worden in de zomer. Als je een hekel hebt aan drukte en menigten, dan is het ideaal om Malta te bezoeken in de winter! Loop rond in de straatjes van Valleta of pak je fiets naar de mooie architecturale monumenten waar Malta rijk in is.  De stad is gekozen tot een van de Europese Culturele Hoofdsteden van 2018, en je kunt er dus rustig vanuit gaan dat er veel te zien is hier. Minder drukte betekend minder stress, dus nu kan je ultiem genieten van de sfeer en Malta ontdekken als een local. Bestel koffie op een van de vele pleintjes, net zoals Maltezers doen, dit maakt je ervaring nog unieker en authentieker!

Valletta, Malta

Een typische straatje in Valleta

Ongebruikelijke kerstverlichting en decoratie 

Malta staat bekend om haar ongebruikelijke kerstverlichting in vergelijking met andere Europese landen, dus dit is de perfecte kans om in de kerstsferen te komen! De decoratie blijft vaak tot februari, dus als je geen tijd hebt met de kerst, kan je altijd nog later langskomen en genieten van de feestelijke sfeer. Dit gaat allemaal gepaard met kerst muziek en kerst stallen, dus hier krijg je zeker de kans om van kerst te genieten!

Mdina, Malta

Kerstboom in Mdina

Makkelijk om te ontdekken met de fiets

Fietsen wordt steeds populairder op Malta en er zijn zoveel redenen daarvoor. Allereerste, het land is vrij klein, wat het makkelijk maakt om het te ontdekken met de fiets. Ten tweede, kun je tijdens het fietsen vele adembenemende uitzichten zien die het zeker waard zijn om te fietsen! Als laatst is het een voordeel dat de dorpjes klein zijn, en je dus altijd een korte pauze kan nemen in een van de plaatsjes. Daar kan je vele historische en culturele bezienswaardigheden bezoeken en herinneringen maken.

rent a bike Malta

Huur een fiets van onze partner EcoBikes in Malta!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het ontdekken van Malta met de fiets? Klik dan op de onderstaande link en huur nu een fiets! Of ben je nog op zoek naar meer interessante bezienswaardigheden? Lees dan onze complete gids om ze te leren kennen!🚣‍♀️

Huur een fiets op Malta!

 

Geschreven door Teodora Georgieva , vertaald door Anouk van Kaam

 

 

Spread the love
0 0