0 0

6 leuke dingen om te doen in Dublin!

Dublin is een compacte stad met een uitgebreide selectie van goede pubs, uitstekende winkels en historische bezienswaardigheden die je niet zullen teleurstellen. Bovendien is Dublin een levendige stad waar je cultuur en prachtige architectuur zult vinden. Tussen de kastelen en middeleeuwse bouwwerken vind je de pubs van Dublin en en dit bied je een authentieke Ierse ervaring. In dit artikel laten we je daarom kennis maken met de hoofdstad van Ierland, Dublin!

pubs

Dublin is het epicentrum van de pub cultuur. Op bijna elke hoek van de straat vind je geweldige pubs waar je kunt genieten van een pint bier en klassieke pub maaltijden. Het beroemdste pub gebied is het Temple Bar District. In dit toeristische gebied vind je enkele van de populairste pubs van Dublin. Houd er echter rekening mee dat ze waarschijnlijk erg druk zullen zijn. Als je op zoek bent naar een meer authentieke ervaring, blijf dan weg van dit gebied en bezoek de pubs buiten het centrum van Dublin.

 

Dublin

Temple Bar is een van de beroemdste pubs in Dublin

 

Guinness-fabriek

Je kunt niet naar Dublin gaan zonder naar de Guinness fabriek te gaan. Het is typisch Iers en het is een leuke, interactieve ervaring. Je leert hoe Guinness gemaakt word en hoe dit bier Dublin heeft gemaakt tot wat het vandaag is. Vergeet niet naar de bovenste verdieping te gaan voor een van de beste uitzichten over Dublin! De rondleiding door het pakhuis is inclusief een biertje en kost € 14. Ze zijn erg serieus over hun bier en dat is te zien!

 

Dublin

Vergeet zeker niet een pint Guinness te drinken!

 

Trinity College en bibliotheek

Trinity College is het oudste en beroemdste opleidingsinstituut in Ierland. Het werd opgericht in 1592 door koningin Elizabeth I, die de Ierse ‘beschaving’ wilde onderwijzen. Destijds was de training alleen toegankelijk voor protestanten. Tot 1966 verbood de katholieke kerk haar onderdanen om daar opleiding te volgen, op straffe van excommunicatie. De campus zelf is een bezoek waard, maar de grote attractie ligt in de Oude Bibliotheek: het Book of Kells: vier bijzonder mooi geïllustreerde boeken uit de 9e eeuw met de vier evangeliën. Sommige van de mooie letters waren zelfs gekleurd met halfedelstenen!

 

Dublin

De bibliotheek is prachtig!

 

Fiets door de stad

Zoals veel Europese steden, is Dublin gecentreerd rond een rivier. De rivier heet de Liffey en de stad werd er omheen gebouwd. Er zijn tal van attracties op of bij de rivier en deze zijn allemaal prima per fiets te bereiken! Zoals we altijd zeggen, fietsen is de beste manier om een stad te verkennen! Maar beperk je niet alleen tot de rivier. Aarzel zeker niet om ook de wijken buiten de rivier in te fietsen!

Dublin

Fiets langs de rivier de Liffey!

Bezoek de prachtige kathedralen

Wanneer je Dublin bezoekt, moet je zeker de prachtige kathedralen in de stad bekijken. De meeste steden hebben slechts één kathedraal. Dublin heeft er echter twee; St Patrick’s en Christ Church. We raden je zeker aan beide te bezoeken. St Patrick’s kathedraal is de grootste kerk in Ierland en het is absoluut een must-see. De kathedraal is vernoemd naar de beschermheilige van het land. Veel beelden en historische voorwerpen staan in de tentoonstelling in de hal rond het altaar. Neem de tijd om een klein stukje geschiedenis van Ierland te leren.

Christ Church Cathedral is niet zo groot als St. Patrick’s, maar het is een eeuw ouder. De originele houten kerk dateert uit de 11e eeuw, om precies te zijn, en een eeuw later was de stenen kerk klaar. Deze gotische / romaanse kathedraal heeft een prachtige glanzende tegelvloer vol patronen en verschillende kleuren. Vergeet niet de middeleeuwse crypte te bezoeken, de grootste van Ierland.

 

Dublin

Een bezoekje brengen aan de kathedralen in Dublin is een must!

 

Kilmainham Gaol

Hoewel er bijna 100 jaar geen gevangenen zijn opgesloten, voel je nog steeds een koude rilling wanneer je de grote, grijze kolos van Kilmainham Gaol nadert. Kilmainham werd geopend als de Dublin District Prison in 1796, maar het werd ook gebruikt om politieke gevangenen vast te houden tijdens de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. De gevangenis werd gesloten in 1924 na getuige te zijn geweest van vele belangrijke politieke gebeurtenissen en een aantal sleutelfiguren in de Ierse geschiedenis achter de tralies te hebben gehouden.

Kilmainham was er eigenlijk bijna nooit geweest omdat de herinneringen gewoon te pijnlijk waren. Gelukkig hebben een aantal toekomstgerichte historici hier een einde aan gemaakt en de Kilmainham Gaol werd gered. Tegenwoordig is deze imposante locatie een van de meest populaire bezienswaardigheden in Dublin. Het is absoluut beter om je kaartjes een paar dagen van tevoren online te kopen, omdat de tour behoorlijk populair is en plekken snel vol raken!

 

Dublin

Breng ook zeker een bezoekje aan de Kilmainham Gaol gevangenis

 

 

Dus waar wacht je nog op? Huur een fiets in Dublin en ontdek deze prachtige stad!

Huur een fiets in Dublin!

Geschreven door Rosanne

Spread the love
0 0