0 1

Laten we samen Moldavië ontdekken!

Huur en fiets in Moldova!

Wat weet jij over Moldavië? Waarschijnlijk niet zo veel. Ontdek waarom dit land zo uniek is maar ook waarom het zo onbekend is!

Veel verschillende populaire bladen geven aan dat Moldavië een land is waar je echt eens heen zou moeten gaan. De  New York Post noemde het land een van de beste toeristenbestemmingen van 2018. Volgens Lonely Planet is Moldavië de op een na beste bestemming om onbegaande wandelroutes te bewandelen. Daarnaast heeft Moldavië nog meer te bieden, wijn, heerlijk eten en lage prijzen.

 

De meeste mensen zullen misschien even moeten nadenken over waar het land precies ligt. Laat staan de kennis over dit onontdekte land. Voor we beginnen, laten we eerst eens kijken naar de ligging van het land. Aan de west kant grenst het land aan Roemenië. Aan de oostelijke, noordelijke en zuidelijke kant grenst het land aan Oekraïne.

Chisinau

Chișinău laat duidelijke de uitgestorven Sovjet-Unie sfeer door schijnen, maar laat ook duidelijk een moderne Europese kant zien.  Dit is terug te zien in vrijwel alles, gebouwen, kunst op straat en je merkt het zelfs als je gaat winkelen. Er zijn veel verschillende leuke plekken in Chișinău. Een voorbeeld hiervan Triumphal Arch. Een  momument van Stephen de grote (symbool van zowel de stad als het land). Achter dit momument vind je park Valea Morilor, Het nationale kunstmuseum van Moldavië en het nationaal museum van etnografie en natuurlijke geschiedenis.

Het favoriete park van de lokale bevolking is Valea Morilo. Het park staat bekend om de cascade met fontein en een enorm meer. Vlak bij het park is het mooiste museum van het land. Het museum van etnografie en natuurlijke geschiedenis. Hier kun je een 3D kaart van Moldavië zien – een gedetaillerd model van het land met heuvels en steden. Het model neemt bijna een hele hal in beslag.

Elke toerist moet eigenlijk een magneet mee nemen van een nieuwe stad. De meeste keus vind je in Chișinău’s “Arbat”. Maar houdt je meer van oude poppen, boeken of bustes, ga dan naar de steegjes dichtbij het treinstation. Je kunt het beste in oktober naar Moldavië. Op 8 oktober is er een nationale wijn dag en op 14 oktober is het de dag van Chișinău. De beste plek om te zijn om deze dagen mee te maken is het centrale plein. Vergeet dan ook zeker niet om een paar flessen wijn aan te schaffen en een pot met geurige honing. Moldavië is een van de grootste wijn producenten ter wereld. De bevolking maakt haar eigen wijn in eigen landhuisjes. Dit kan oplopen tot zo’n 200 liter in de winter en voor speciale gelegenheden.

Huur een fiets in Chisinau!

 

Al met al, Moldavië is volop in ontwikkeling ,et een unieke aantrekkingskracht en sfeer. Na je bezoek aan Moldavië weet je wie Stephen de grote is, zit je koffer vol met snoepgoed van Bucuria en wijn van “Bouquet van Moldavië”.

Kirill Dvadtsiatyi

 

Voel je vrij om je ervaring met ons te delen. Stuur een mail naar info@bimbimbikes.com. We ijken uit naar je Bericht! 

Vergeet ons niet te taggen op Facebook of Instagram en maar kans op een voucher!

 

 

 

Huur een fiets in Moldavië!

Spread the love
0 1