0 0

Ontdek Oekraïne!

Huur een fiets in Oekraïne!

Opzoek naar een nieuwe fietsbestemming? Maak je klaar voor Oost-Europa! Wij leggen je uit waarom Oekraïne een land is dat je een keer bezocht moet hebben. Vooral de prachtige steden Kiev and Odessa kun je niet overslaan.

 

Kiev

Kiev is ook wel bekend als een van de oudste steden in Oost-Europa. Het avontuur dat je hier te wachten staat, is het ontdekken van een van de meest belangrijke cultuurcentrums van Oost-Europa. Hoewel de taal uitdaging kan zijn, kun je hier toch veel plezier beleven. Er zijn hier een hoop kerken en kathedralen te bezichtigen. Aan lekkernijen is geen gebrek. ‘Borscht’ een Oekraïense soep, moet je proberen. Daarnaast is er ook nog de delicatese ‘Golubtsy’, een gerecht gemaakt van koolbladeren gevuld met rijst en vlees. Zorg wel dat je ruimte over laat voor het dessert ‘Vareniki’. Ook heb je de kans om heerlijk te gaan shoppen bij een van de verschillende shoppingsmalls zoals Ocean Plaza, Lavina Mall of TsUM.

Aan fietsroutes is in Kiev geen gebrek. Dus geen reden om de fiets te laten staan. Fiets je liever over een vlakken grond? Bezoek dan eens Hidropark eiland(10km) of Trukhanow eiland en Park Druzhby Narodiv(24km). Voor de gene die van een uitdaging houdt is er ook een heuvelachtige route. Deze start bij het Europa plein en gaat in zuidelijke richting naar de Botanische tuin(12km). Er is ook een ideale route voor mountainbike liefhebbers. Dit kan bij Holosiyivskyy park en Pyrohiv park(20km).

Rondom Kiev zijn er ook nog prachtige en unieke plekken te ontdekken. Het oude deel van kiev, het Kiev Rus Park, kan worden gezien als een soort onderzoeksproject. Het contact met de moderne wereld is verbroken. Hier ga je terug naar de oorsprong van Oekraïne en Oost-Europa. Eigenlijk ga je terug naar de oosprong van de mens. Een andere bijzondere plek om te bezoeken is het Mezhigorie Park, een eigendom van de voormalig president van Oekraïne Viktor Yanukovych. Het is een mooi en goed behouden park. In dit park vind je een rijke verzameling aan kunst en architectuur. Er is zelfs een auto museum en een dierentuin!


Huur een fiets in Kiev!

 

Odessa

De fantastische stad Odessa heeft een van de grootste havens die aan de Zwarte Zee liggen. Het beste moment van het jaar om deze stad te bezoeken is de zomer. Lekker zonnen op de zandstranden van Arcadia Strand. Tijdens je vakantie zou je ook de culturele bezienswaardigheden en historische gebouwen eens moeten bezoeken. Om te beginnen, Deribaviskastraat. Een ware voetgangersstraat waar je een overvloed aan cafe’s restaurants zult vinden. Deze straat je ook de echte Odessa ‘vibe’. Of je nou opzoek bent naar een smakelijk ontbijt of een lekkere avondmaaltijd, hier zul je het vinden. Naast alleen maar restaurants, zijn er ook genoeg winkels en straatartiesten. Het Vorontsov Paleis ligt aan het einde van de Primorsky Boulevard. Een 19e eeuws paleis met een indrukwekkende architectuur en stijl.

Een van de meest bekende toeristische attracties is de Potemkin trap. Deze trap is wordt ook wel gezien als een formele ingang van de stad richting de zee. Eenmaal boven, heb je een fenomenaal uitzicht over de haven. Daarnaast zou je een bezoek moeten brengen aan het opera theater. Deze kun je van buiten bezichtigen maar je kunt ook binnen een kijkje nemen. Wanneer het op de keuken aankomt, is de lokale markt Privoz de uitgelegen plek om je aan honger naar zeevruchten te stillen. Deze markt ligt naast het centraal station van de stad.

Huur een fiets in Odessa!

 

Oekraïne verwelkomt graag nieuwe bezoekers en laat ze graag verstelt staan met haar unieke sfeer en vriendelijke inwoners!

 

Voel je vrij om je ervaring met ons te delen. Stuur een mail naar info@bimbimbikes.com. We ijken uit naar je Bericht! Vergeet ons niet te taggen op Facebook of Instagram en maar kans op een voucher!

Filiz

‘Keep biking in Eastern Europe’

 

Sherlock Holmes

 

 

Huur een fiets in Ukraine!

Spread the love
0 0