0 0

Fietsen in de bergen van Kathmandu

Huur een fiets in Kathmandu!

Wanneer de meeste mensen aan Nepal denken, denken ze aan de Himalayas. Je denkt eraan de berg stap voor stap te beklimmen, te lopen en te worstelen. Waar niet iedereen aan denkt, is dat je ook in deze bergen kunt fietsen. Je bereikt misschien zo niet de top van de berg, maar je gaat veel sneller!

Fietsen in de bergen

We hebben twee partners in Kathmandu die verschillende soorten mountainbikes aanbieden. Er zijn fietsroutes voor alle niveaus, hetzij in het dal of op de top van de bergen. De stad groeit snel, daarom is fietsen een leuke manier om weg te zijn en te genieten van de natuur. Je kan alleen fietsen op de onverharde wegen en vervolgens de naburige dorpen bezoeken, een kijkje nemen bij een aantal hindoeïstische tempels of gewoon de bezienswaardigheden waarderen. Als je het te veel vindt om dit allemaal te plannen, kun je ook meedoen aan een tour waarbij ze dit allemaal hebben gepland en je gewoon kunt ontspannen.

Een sport die uitgevonden lijkt voor Nepal

Als je iets anders wilt proberen, hebben we een partner die een Enduro-stijltour aanbiedt. Dit is een sport die lijkt alsof het min of meer is uitgevonden voor Nepal! Tijdens de tour fiets je acht uur off-road met een gids, inclusief eten. Meer dan 90% van het leidende team van onze partner eindigde in de top tien in de Aziatische Enduro-serie. Dit betekent dat je mensen zult hebben die echt weten wat ze met je doen! Dus als je echt wat plezier wilt hebben, moet je er gewoon voor gaan! Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en de rondleidingen zijn in het Engels dus er is geen reden om te aarzelen.

Waarom niet vliegen?

Fietsen is slechts een van de vele manieren om van dit prachtige land te genieten. Als je al in Nepal bent, voelt het als een schande om niet in de buurt van de Mount Everest te komen. Tenzij je dit gebergte echt wilt beklimmen, wat lastiger is dan sommige mensen denken, is het een stuk eenvoudiger om er gewoon heen te vliegen. Er zijn speciale tochten die je boven ‘s werelds hoogste berg nemen en je de besneeuwde toppen van de Himalaya laten zien. Dit kun je echt niet elke dag doen.

Besteden wat tijd in de oude stad

Of je nu besluit om te gaan mountainbiken of te vliegen, het is toch de moeite waard om wat tijd door te brengen in de stad Kathmandu. Wandelen in de smalle straatjes van de oude stad, met al zijn tempels en duiven kan erg leuk zijn, hoewel er misschien een beetje te veel toeristen zijn voor een langer verblijf. Er zijn verschillende religieuze ceremonies waaraan je kunt deelnemen, en de sfeer is anders dan in de gemiddelde moderne hoofdstad. Een perfecte manier om een fietstocht in de bergen te voltooien!

 

 

 

Als je op zoek bent naar een andere fietservaring, is Kathmandu misschien precies de plek voor jou!

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Ödön

‘Motorcrossen in Kathmandu.’ 

 

Sherlock Holmes

 

Huur een fiets in Kathmandu!

Spread the love
0 0