0 0

De perfecte vakantie bestaat niet? Bezoek Cascais!

Laten we zeggen dat je jouw jaarlijkse vakantie doorbrengt in Lissabon- een stad voor een prachtige vakantie. Je hebt erg veel sightseeing gedaan en vele heerlijke Portugese gerechten gegeten. Je vraagt je zelfs af of je nog in die mooie broek past als je terug thuis komt. Maar er mist iets… Het avontuur! Niet getreurd, op minder dan een uur met de trein vind je de prachtige stad Cascais. De vele activiteiten zullen jouw vakantie perfect maken en je zal veel verhalen eraan overhouden om aan je vrienden en familie te vertellen. Vandaag vertel ik je wat je kan doen in Cascais!

Eerst: Vul je buik!

Je wordt wakker in je knusse bed in een hotel in Cascais City Center en de zon schijnt door het raam. Je staat op, stretcht en… wat nu? Vakantie moet niet moeilijk zijn, nu wordt je geconfronteerd met alle geweldige opties om je eerste dag door te brengen in Cascais. Grijp je portemonnee, camera en vertrek uit het hotel. Ja, je zal het ontbijtbuffet van het hotel overslaan. Waarom zou je de gebruikelijke ontbijtgranen eten als je een aantal echte lekkere gerechten uit kunt proberen?  Je buik rommelt, maar goed, je hebt ervoor gekozen om niet te ver van het centrum van Cascais weg te gaan: de Mercado da Vila (Rua Padre Moisés da Silva). Hier vind je vele verschillende eetgelegenheden en kraampjes. Dus, waar heb je zin in vandaag? Misschien een tosti op Grão d’Amor?

Fietsen, Surfen & … Bezoek the Mouth of Hell!

Tot nu toe heb je een leuke ochtend gehad. Maar een beetje te normaal, vindt je niet? Ik beloofde je meer actie, en dat is wat je krijgt! Dus, fiets naar het Guincho strand. Je kan deze route ook schaatsen of lopen, maar ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat fietsen de enige en meest gebruikelijke optie is, toch? De route heeft een geschatte lengte van negen kilometer en begint in het stadscentrum. Echter, zal je je vergissen als je denkt dat deze route je alleen naar het strand brengt. Onderweg stop je ook bij de kliffen van Boca do Inferno. Boca do Inferno? Ja, je hebt het goed gelezen: vandaag, zal je een bezoek aan de monding van de hel brengen. Dit is een kloof in de kalkstenen kliffen. Als je op de juiste plek ben, zie je het water deinen door het gat in de kliffen en hoor je de echo’s.

Verbaasd en een beetje sprakeloos, zal je nu terug springen op je fiets. Je bent nog steeds de bestemming van de dag niet vergeten. Snel kom je aan bij Praia do Guicho. Hier vind je fijn wit zand, wilde duinen en een adembenemend uitzicht op de bergen in het noorden. In de zomer is het de perfecte plek voor Kite-surfen en windsurfen. In de winter zie je er veel surfers die de golven breken en hun passie uitoefenen. Omdat je op zoek bent naar avontuur: Waarom probeer je het zelf niet?

Cascais

Kite surfen op de golven van Praio de Guicho

Vergeet de cultuur niet!

De volgende dag word je wakker met de prachtige zonneschijn die weer door je hotelraam schijnt. Gisteren besloot je om je dag af te sluiten met een paar drankjes in het House of Wonders. In deze kunstgalerie, winkel en café in één, ontmoette je enkele Cascaisers op het terras op de bovenste verdieping en genoten jullie samen van de zonsondergang. Het is daarom dus geen probleem dat vandaag je dag een beetje later begint!

Je begint de dag met wat cultuur door het Casa das Histórias Paula Rego te bezoeken. Dit kunstmuseum was gewijd aan de Portugees-Britse kunstenaar Dame Paula Rego. Zelfs als je misschien geen groot fan bent van kunst moet je nog steeds even langs om te kijken. Het gebouw heeft ongetwijfeld een unieke stijl met zijn rode piramide-achtige torens!

Je bent nu op jacht naar nog opmerkelijkere en gedenkwaardige gebouwen. Je weg leidt je naar de vuurtoren en het museum van Santa Marta. Het uitzicht op deze blauw-witte vuurtoren is, samen met zijn betoverende omgeving, zeker een foto waard om te pronken aan je vrienden thuis!

Vuurtoren

De vuurtoren van Santa Marta

Tijd voor meer actie

Daarna is het tijd om bij te tanken en te genieten van lekker eten! Je besluit om niet te lunchen in het centrum om de toeristenmassa’s te vermijden. 3 kilometer ten noorden van het stadscentrum, ontdek je Páteo do Petisco: de perfecte plek om je buik te vullen met Portugese tapas van goede kwaliteit!

En de energie is hard nodig, want het is nu tijd voor wat meer actie! Je laat het sightseeing gedeelte achter je en fietst met je huurfiets naar Praia da Duquesa. Op het strand is het weer tijd voor beslissingen … Ben je eerder van het kajakken of probeer je je geluk met paddle boarding? Hoe dan ook ga je een geweldige tijd hebben. En vindt het niet erg om een ​​beetje nat te worden!

 

Je korte trip naar  Cascais is voorbij…of niet? Jij beslist! Maakt niet uit of je zin hebt om een dagtrip naar Cascais te maken, of besluit om wat langer te blijven, je zult een geweldige tijd hebben! Cascais biedt de perfecte mix van fietsen, watersporten en bezienswaardigheden!

Was Cascais echt een bestemming voor jou? Bezoek dan  ook eens de Algarve!

 

Huur een fiets in Cascais!

 Geschreven door Rowena, aangepast door Anouk 

 

Spread the love
0 0