0 0

5 Traditionele gerechten om te proeven in Malaga!

Malaga is een van de belangrijkste steden in Andalusië en heeft het meest spannend culinaire scène. Het combineert klassieke Spaanse gerechten met innovatieve wendingen, zo krijg je het beste van twee werelden. Bijna alle eten die je daar vind is geweldig en goedkoop, dus er zijn gerechten die je zeker moet proberen terwijl je daar bent!

Fritura Malaguena

Als je Andalusië bezoekt en specifiek Malaga, moet je zeevruchten proberen. Een van het lekkerste gerechten daar is het ‘fritura malaguena’ en het is eigenlijk heel eenvoudig. Het bevat een tal van gefrituurde vis geserveerd met citroen. Wat het gerecht zo goed maakt is het interessante contrast tussen knapperig en het smelt in je mond gevoel van de vis. Meestal bevat ‘fritura malguena’ inktvis en kabeljauw, maar je kan ook garnalen toevoegen. Vergeet natuurlijk niet het gerecht te voltooien met een koude glas bier! 😊

Gambas al Pil-Pil

Verse gamba’s zijn een basis in lokale recepten en dit gerecht is geen uitzondering. De gamba’s worden gefrituurd met knoflook, paprika, chili pepers en witte wijn. Al deze smaken vult aan de natuurlijke smaak van de gamba’s en worden perfect gecombineerd! Je kunt ook een plak brood nemen om in de witte wijnsaus te duiken. De saus is zo sappig en een beetje pittig, dus geloof me, jouw smaakpapillen zullen je zeker bedanken.

Rabo de Toro

Een van de meest traditionele Andalusisch gerechten is Rabo de Toro – ossenstaart. De staart wordt in kleine stukjes gesneden en voor uren gestoofd in rode wijn, bouillon, tomaten en andere groenten. Aan het eind wordt het vlees zo zacht door het langzaam kookproces dat het van de bot valt. Het gerecht wordt geserveerd met krokante frietjes die je in de saus kunt duiken. Lekker toch?

Carne en Salsa

Carne en salsa is een typisch gerecht in Malaga die je zeker niet teleurstelt. Het is vrij eenvoudig – het is gewoon gestoofd varkensvlees in verse tomatensaus – maar het is heerlijk. Combineer het met een plak geroosterd brood en je hebt een volledig maaltijd! Dit gerecht is een andere voorbeeld van hoe Andalusisch eten eenvoudig kan zijn, maar toch vol van smaak!

Porra Antequerana

Porra antequerana is een gerecht uit Antequera, een stad 45 minuten ver van Malaga. Het gerecht is de Andalusisch versie van gazpacho. Het is een beetje dikker dan gazpacho en wordt geserveerd met een hard gekookt ei en gerookte ham. De soep zelf is gemaakt van tomaten, olijf olie en veel knoflook en paprika. De porra antequerana is het perfect gerecht voor een warme zomers dag en is nog even beter in combinatie met een ijs koude bier!

Heb je alle heerlijke gerechten geproefd en moet je nu de calorieën branden? Huur een fiets in Malaga en begin gelijk!

Huur een fiets in Malaga!

Geschreven door Teodora, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0