2 2

Waarom naar Praag? 5 redenen om te gaan!

Huur een fiets in Praag

Praag is een van de meest populaire steden van Europa. En dat is niet zo gek. Geweldige architectuur, een fascinerende geschiedenis, op en top Romantiek en goedkoop bier. Dit zijn de 5 top redenen om te gaan!

1. Praag is een als een 3D leerboek voor Architectuur historie

Misschien ben je geen expert op het gebied van Architectuur. Maar je kunt er in Praag wel van genieten. Gotische cathedralen, Romaanse kapelletjes, Jugendstill en Barok paleizen met prachtige tuinen.

Natuurlijk kun je de geweldige Burcht van Praag niet missen. Synagogen en de joodse begraafplaats moet ook op je bezoeklijstje staan.

Oude stads plein Praag

Oude stads plein met Klokkentoren in Praag

2. Geweldig uitzicht

In Praag vind je fantastische uitzichten. De stad wordt wel de stad van een honderd torens genoemd, maar je kunt er wel meer dan duizend zien. Vanaf de toren van het oude stadhuis kun je het oude hart van de stad zien.

Als je de hele stad in beeld wilt hebben, dan fiets je naar de Petřín Tower in Letná Park. Tijdens zonsopgang en zonsondergang vind je daar minder toeristen dan gedurende de dag.

3. Historische tuinen en parken

Genoeg van het bruisende centrum? Het stikt in Praag van de historische tuinen en parken. In de Barok periode nam men elementen van de bouwstijl over in de tuin ontwerpen. Daar krijg je hele mooie dingen van!

Uitzicht Praagse Burcht

Uitzicht Praagse Burcht

Twee mooie voorbeelden zijn de paleistuinen, net onder de Praagse burcht of de Petřín heuvel tuinen.

4. De Vltava Rivier

Langs de oevers van de Vlatva Rivier komen de Pragenaren samen. In de zomer wordt er veel gewandeld of gesport. Er worden ook veel tentoonstellingen georganiseerd. Er zijn mee dan 30 bruggen over de Vlatva. De beroemdste is Karelsbrug vol met Barokke standbeelden. Natuurlijk kun je ook een boottochtje doen.

5. Pivo (bier)

Verlaat Praag niet zonder het nationale Tsjechische trots te drinken. Bier! De naam Pils komt uit Tsjechië. Voor een authentieke ervaring probeer je Zlý časy (Moeilijke tijden) in de wijk Nusle. Ze hebben 24 bieren uit heel Tsjechië van de tap.

Een andere klassieker onder de Praagse bars is U Jelínků. De tijd lijkt er stil gestaan te hebben. Lekker Tsjechisch bier en lekker Tsjechisch eten!

Verder kun je natuurlijk ook gewoon lekker verdwalen in de vergeten straatjes. Daar vind je de beste restaurants en bars zonder toeristen!

Huur een fiets in Praag

Spread the love
2 2