0 0

Toronto: De Suits stad!

Vandaag gaan we het hebben over mijn favoriete serie ‘’Suits’’. In deze serie, volgen we Harvey Specter en Mike Ross, advocaten in één van New Yorks grootste bedrijven. In tegenstelling tot wat ons verteld is in de show, zijn de series gefilmd in Toronto en niet in New York. Ze deden dit om te profiteren van een belastingvermindering, omdat NYC te duur was. Maar dat is geen probleem voor ons, want Toronto is een prachtige stad en dit zullen we ontdekken door langs de plaatsen van Suits te gaan. Daar gaan we! 

Is Toronto klein New York?

De stad Toronto is een stad in Canada’s Golden Horsehoes, met ongeveer 2.6 miljoen inwoners. Deze hebben wel meer dan 100 verschillende nationaliteiten! Toronto is het symbool van economisch succes. Dus wanneer je in het centrum bent moet je eens een kijkje nemen naar alle wolkenkrabbers in het zakendistrict. Het centrum, samen met andere plekken in de stad, lijkt sterk op New York. We zijn hier dus goed voor de gek gehouden, met wat Amerikaanse vlaggen op elke 200 meter en Mike Ross op de fiets lijkt het zo een andere stad. Als je dezelfde route wilt doen met de fiets, of je wilt ergens anders heen, bezoek dan eens BimBimBikes om je fiets te reserveren in Toronto!

Toronto

De vele wolkenkrabbers van Toronto

Suits set

Suits was voornamelijk gefilmd in Toronto’s financiële wijk. Het Pearson-Hardman advocatenkantoor is eigenlijk gevestigd in de Bay-Adelaide Centre wolkenkrabbers. Een set van twee verbazingwekkende wolkenkrabbers van 215 en 196 meter hoog. Naast Bay-Adelaide Towers, de tweede verdieping van het culturele centrum is ook de plek van diverse hangout plekken voor de personages. Sommigen die u zich zal herinneren zijn de Swanky bar, Luma restaurant evenals Bymark en Rosewater Supper Club.

Allan Gardens park

Tijdens het derde seizoen neemt Mike Ross (één van de belangrijkste protagonisten) een koffie bij een prachtige plek onder de Allan Gardens Park. Dit koffiehuis is de kas van Palm House. De Allan Garden Conservatory is één van de oudste parken in Toronto, het werd geopend in 1860. Echter was het pas in 1910 dat Robert McCallum het prachtige palm huis bouwde dat vandaag de dag te zien is in de serie.  Het Palm huis is een grote Victoriaanse kas met vijf andere kassen die er later bijgebouwd werden. Elke heeft een andere klimaat zone. Het park was de achtergrond van een reeks andere series zoals Kenny against Spenny. Dit is een komedie die de avonturen van twee vrienden liet zien. 

Toronto

Royal Ontario Museum

 Maar als je geen grote fan ben van deze serie, moet je weten dat Toronto niet alleen over financiën en Suits gaat. De theatrale, muzikale en artistieke rijkdom zijn zeer belangrijk! Bijvoorbeeld, met 1 miljoen bezoekers per jaar, de Royal Ontario Museum. Het is gevestigd in Toronto en is het vijfde grootste museum in Noord-Amerika. Dit museum bevat meer dan 6 miljoen objecten uit de wereldcultuur en natuurgeschiedenis. Het heeft opmerkelijke verzamelingen van dinosaurussen, de kunst van het Midden-Oosten, Afrika en Oost-Azië, Europese geschiedenis en Canadese geschiedenis.

Nou, voor nu, dit is alles over Suits in Toronto, maar er zullen de komende dagen meer avonturen komen, dus blijf hier op de hoogte! Na het geven van al deze tips wensen wij u een goede reis!

Huur een fiets in Toronto!

Spread the love
0 0