0 0

De 5 beste Europese fietsbestemmingen!

best cities in Europe for cycling

Wat leuk, Trip & Travel heeft een artikel voor ons geschreven! Zij vertellen ons wat volgens hen de leukste Europese fietsbestemmingen zijn.

Reizigers houden ervan om een stad te ontdekken op de fiets. Er zijn steeds meer bedrijven die zich gaan specialiseren in de verhuur van fietsen, routes en brochures met daarin fietsroutes.

Er zijn natuurlijk een aantal steden waar het fietsen extra populair is, dit komt meestal door de goede fietspaden die daar zijn te vinden.

Volgens Trip & Travel zijn er een aantal steden die er duidelijk bovenuit stijgen! Dit zijn Kopenhagen, Amsterdam, Berlijn, Londen en Parijs. Lees hieronder meer over deze steden.

Kopenhagen

Huur een fiets in Kopenhagen

Kopenhagen is een waar paradijs voor fietsliefhebbers. Bergen kent Kopenhagen niet, er zijn brede fietspaden en er zijn speciale parkeerplekken voor je fiets.

Vélo amsterdam

Amsterdam

Huur een fiets in Amsterdam

Op nummer 2 staat met zekerheid Amsterdam! Deze stad wordt geleefd door fietsers. Je komt ze werkelijk waar overal tegen. Dit is dan ook echt de stad in de wereld waar je de meeste fietsen zal tegenkomen.

Je kunt hier ook merken dat mensen gewend zijn aan fietsers. Fietsers worden hier zelfs een beetje voorgetrokken in het verkeer. Het kan misschien druk zijn in het centrum van Amsterdam maar dit is ook een hele ervaring! Net zoals in Kopenhagen vind je hier ook veel goede fietspaden en geen bergen, dit maakt het een stuk aangenamer!

Berlijn

Huur een fiets in Berlijn
Berlijn, met 620 kilometer aan fietspaden, hoort deze stad ook absoluut in het rijtje thuis. H
Fietsen door Berlijn is echt een feestje. Er zijn genoeg fietspaden, genoeg fietsen en iedereen houdt rekening met elkaar.

Londen

Huur een fiets in Londen
Londen is een hele tranformatie ondergaan wat betreft het fietsen. Het was lastig om ervoor te zorgen dat mensen bleven fietsen en niet iedereen de bus zou nemen. Er is nu een goede combinatie op de weg van fietspaden busbanen. De prijs voor het huren van een fiets ligt steeds lager en de stad Londen is natuurlijk prachtig om te ontdekken!

paris-1132385_960_720

Parijs

Huur een fiets in Parijs

Het toerisme is afgelopen jaren ontzettend toegenomen en daarbij ook het aantal fietsers. Parijs blijft ontwikkelen en de fietsfaciliteiten (en daarbij fietspaden) worden steeds beter.
In Parijs worden ook veel fietstours gegeven, op deze manier leer je de stad echt goed kennen.

 

Naast deze steden in de top 5, zijn Barcelona en Madrid ook populaire fietsbestemmingen!
Nu natuurlijk de grote vraag: welke stad ga jij ontdekken op de fiets?

Spread the love
0 0